Εγκεφαλικά νεκρός ο 6χρονος από τα Γρεβενά, θα γίνει δωρεά οργάνων

Το 6χρονο αγόρι από τα Γρεβενά που υπέστη ανακοπή δεν τα κατάφερε, παρά τη μάχη που έδωσαν ο ίδιος και οι γιατροί για να το σώσουν. Όπως ανακοινώθηκε, το παιδί είναι εγκεφαλικά νεκρό και έπειτα από τη συναίνεση των γονέων του, δρομολογείται η δωρεά οργάνων.

Δείτε:

Πάτρα: Μάχη για τη ζωή δίνει 6χρονος που υπέστη ανακοπή– Χάλασε το ασθενοφόρο κατά τη μεταφορά του από τα Γρεβενά

Χθες, Πέμπτη, σε μια ύστατη προσπάθεια για να σωθεί το παιδί, έγινε θεραπευτική υποθερμία του εγκεφάλου, προκειμένου να προστατευθεί από εγκεφαλικό οίδημα και είχε ξεκινήσει η διαδικασία γονιαδιακού ελέγχου, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει γονιδιακό υπόβαθρο το οποίο προκάλεσε την αιφνίδια ανακοπή.

Ωστόσο, σήμερα, Παρασκευή, οι γιατροί ενημέρωσαν πως έχει επέλθει εγκεφαλικός θάνατος του παιδιού. Ήδη, με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων του, ενημερώθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων και θα ακολουθηθεί το πρωτόκολλο. Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία αναζήτησης ληπτών.

Το παιδί έπαθε ανακοπή την Τετάρτη ενώ βρισκόταν στο σπίτι του και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από τα Γρεβενά στην Πάτρα, όπου διασωληνώθηκε κατά την άφιξή του στην εντατική.

Σαν να μην έφτανε το περιστατικό της ανακοπής, το ασθενοφόρο που τον μετέφερε χθες έπαθε βλάβη και «έμεινε» στην Ιονία Οδό, μέχρι που εστάλη άλλο για να τον παραλάβει.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί