Χ. Μαμουλάκης: Καινοφανής για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα η ύπαρξη τεκμαρτού οριζοντίου μέτρου, μας γυρνάει δεκαετίες πίσω

Την καθολική απαίτηση των ελευθέρων επαγγελματιών για φορολογική δικαιοσύνη ανέδειξε ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, σε συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Αταίριαστοι» με τους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα.

Ο Χάρης Μαμουλάκης τόνισε ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ απέτυχε παταγωδώς να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα φοροδιαφυγής, γι’ αυτό και κατέφυγε σε ένα καινοφανές για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα μέτρο που μας γυρνάει δεκαετίες πίσω. Επεσήμανε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει καταθέσει προτάσεις που περιλαμβάνουν σοβαρούς ελέγχους, αξιοποίηση των μηχανισμών και των ηλεκτρονικών εργαλείων που μπορούν να οδηγήσουν στον εντοπισμό της φοροδιαφυγής. «Η βούληση δεν υπάρχει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χάρης Μαμουλάκης.

Μετέφερε επίσης και σχετικά συμπεράσματα Ευρωπαϊκού συμποσίου που πρόσφατα παρακολούθησε σχετικά με την φορολόγηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας ότι οριζόντιος κεφαλικός φόρος σε ελεύθερους επαγγελματίες δεν υπάρχει πλέον πουθενά στην Ευρώπη.

Στη συνέντευξη συζητήθηκαν επίσης και οι τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με τον Χάρη Μαμουλάκη να επισημαίνει ότι κάθε άποψη είναι σεβαστή αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πρέπει να κλείσει τον κύκλο της εσωστρέφειας και να ανοίξει βηματισμό. «Χρειαζόμαστε προσθέσεις και όχι αφαιρέσεις» ανέφερε ο Χάρης Μαμουλάκης τονίζοντας ότι αυτό που έχει ανάγκη η χώρα είναι «Να προτάξουμε τα πολιτικά επίδικα. Αυτά που απασχολούν τον κόσμο. Την ακρίβεια, το θέμα της στέγης, το θέμα του χρέους. Θέλω να πιστεύω ότι θα υπερισχύσει το συμφέρον του τόπου. Μια ισχυρή Αξιωματική Αντιπολίτευση που θα ασκεί αντιπολίτευση σε μια αλαζονική κυβέρνηση.».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί