Το «Κεραμέως gate» και οι εξελίξεις με το έγκλημα στα Τέμπη, οδηγούν την Κυβέρνηση ΝΔ σε αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής (Bίντεο)

Σκληρή κριτική στην αιφνιδιαστική απόφαση της Κυβέρνησης της ΝΔ να κλείσει την Βουλή από την Παρασκευή 24/5 με δικαιολογία τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, άσκησε κατά την τοποθέτηση του ο Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας, Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών και Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης.

Κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής ο Χάρης Μαμουλάκης καυτηρίασε την στάση της Κυβέρνησης λέγοντας: «Είθισται να κλείνει η Βουλή για μια εβδομάδα, αλλά τώρα συμβαίνει κάτι το καινοφανές. Γιατί άραγε; Μήπως επειδή η Αξιωματική Αντιπολίτευση, όπως και άλλα κόμματα, ζήτησαν την σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας ώστε να έρθει η κα Κεραμέως και να δώσει απαντήσεις για το περίφημο ζήτημα του «Κεραμέως gate», της διαρροής προσωπικών ευαίσθητων δεδομένων Ελλήνων και όχι μόνο πολιτών για το οποίο φέρει την ευθύνη; Ή μήπως επειδή η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, εδώ και ένα μήνα έχει στείλει πόρισμα, έκανε αποδεκτές αιτιάσεις των οικογενειών των θυμάτων για το έγκλημα στα Τέμπη, και ακόμη και τώρα δεν έχει πρωτοκολληθεί ως εισερχόμενο στο Κοινοβούλιο;».

Ο Χάρης Μαμουλάκης, άσκησε κριτική και παρουσίασε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας που αφορά την κύρωση της από 23/11/23 Σύμβασης Υπο-Παραχώρησης μεταξύ αφενός του Ελληνικού Δημοσίου, του ΤΑΙΠΕΔ και του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας και αφετέρου της εταιρείας «ΣΑΡΙΣΑ ΥποΠαραχώρηση Λιμένος Καβάλας Φίλιππος ΙΙ Ανώνυμη Εταιρεία», της εταιρείας «Blacksummit Financial Group Inc», της εταιρείας «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών Ακινήτων Κατασκευών» και της εταιρείας «Ευρωπαϊκές Επενδύσεις και Επιχειρήσεις Αεροδιαστημικής Μονοπρόσωπη Α.Ε.

Ειδικότερα, ο Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εστίασε σε απόψεις που κατατέθηκαν κατά τη φάση της ακρόασης των φορέων από την Επιτροπή, στην απροθυμία του ΤΑΙΠΕΔ να αποκαλύψει το τίμημα που προσδιόρισε ο ανεξάρτητος αποτιμητής για το υπο-παραχώρηση, στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του λιμένα, στο ύψος του τιμήματος, καθώς και σε επί μέρους Άρθρα του νομοσχεδίου, καταθέτοντας και τις σχετικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Καταλήγοντας την τοποθέτησή του ο Χάρης Μαμουλάκης επεσήμανε: «Για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, οι Έλληνες αξίζουν μία χώρα που να αναπτύσσεται και να αξιοποιεί με κύριο στόχο τη μέγιστη απόδοση της επένδυσης για το δημόσιο. Μίας απόδοσης που θα επανασυνδέεται με το δημόσιο σύστημα υγείας, παιδείας, μεταφορών, υποδομών. Γιατί στόχος θα πρέπει να είναι η καλύτερη ζωή για τους πολλούς. Μίας καλύτερης ζωής που την αξίζουν τώρα. Χωρίς αναβλητικές αιρέσεις.».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί