Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου για τους συμβασιούχους των ΚΟΜΥ ΕΟΔΥ: Η κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ ξεθεμελιώνει το ΕΣΥ, συνεχίζει να μιλά για «αναβάθμισή» του

Παρέμβαση για τους 1.047 συμβασιούχους των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε μέσω ανακοίνωσής της η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, καταγγέλλοντας την απαξίωσή τους από την κυβέρνηση, καθώς δεν υπάρχει καμιά μέριμνα και σχέδιο για μετά την 30/11/2023, οπότε και λήγουν οι εν ισχύ συμβάσεις τους.

Δείτε: ΚΟΜΥ ΕΟΔΥ Κρήτης: Να μην βρεθούμε στο ταμείο ανεργίας, τη στιγμή που μας χρειάζεται η Υγεία στην Κρήτη

Στην ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφέρεται αναλυτικά:

Στον αέρα 1047 συμβασιούχοι των  ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ

Η Κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ ξεθεμελιώνει το ΕΣΥ, συνεχίζει να μιλά για «αναβάθμισή» του. Δυστυχώς για αυτήν οι πράξεις της, αποδεικνύουν την πολιτική υπέρ των Ιδιωτικών κέντρων.  Τελευταίο κατόρθωμα: Απαξιώνει ακόμα μια φορά τη βάση του ΕΣΥ, την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και μια βασική της δομή τις Κινητές Ομάδας Υγείας του ΕΟΔΥ. 

Οι  1.047 εργαζόμενοι συμβασιούχοι ΙΔΟΧ των δομών αυτών -διαφόρων ειδικοτήτων-, βρίσκονται σε πλήρη εργασιακή αβεβαιότητα καθώς δεν υπάρχει καμιά μέριμνα και σχέδιο για μετά την 30/11/2023, οπότε και λήγουν οι εν ισχύ συμβάσεις τους.

Οι εργαζόμενοι αυτοί κατά τη διάρκεια της Πανδημίας, βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στον COVID,  συμμετείχαν στην επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου, στον εμβολιασμό ευπαθών ομάδων και στους κατ’ οίκον εμβολιασμούς σε συνεργασία με τις αντίστοιχες ΥΠΕ και τα Κέντρα Υγείας όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας. 

Ακόμα και σήμερα σε περιοχές όπως η Θεσσαλία που πλήττεται από τα παραλειπόμενα των πλημμυρών, οι συμβασιούχοι αυτοί πρωταγωνιστούν στις διάφορες δράσεις του συστήματος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.   

Είναι σημαντικό, αυτοί οι εργαζόμενοι με την πολύχρονη πλέον εμπειρία τους στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, να απορροφηθούν σε παρεμφερείς τομείς. Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, δεν έχει πλέον την πολυτέλεια να χάνει στελέχη και εργαζόμενους με πείρα και αποδεδειγμένη προσφορά. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί