Μουσικοχορευτική εκδήλωση από τους ωφελούμενους του προγράμματος «Η τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση»

O Δήμος Ηρακλείου δια της ΔΗ.Κ.Ε.Η. σε συνεργασία με το Εργαστήρι Θεάτρου Κινηματογράφου και Μουσικής του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνουν  την μουσικοχορευτική εκδήλωση «Αλάργα ξένε μ’ τον χορό».

Στην εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, την Πέμπτη 15 Ιουνίου στις 20:00 το απόγευμα, οι ωφελούμενοι συμμετέχοντες του προγράμματος «Η τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση» συμπράττουν με τους εκλεκτούς σολίστες Κώστα Λιόντο στο κλαρίνο, Παναγιώτη Σάκκουλα στο στεριανό λαούτο, Μάλαμα Πατρέλη και Δήμο Παπατζαλάκη στο τραγούδι, Αλέξανδρο Παπουτσή και Αλέξιο Παρτινούδη στις θρακιώτικες λύρες και παρουσιάζουν τραγούδια και χορούς από την Θράκη την Μακεδονία την Ήπειρο την Στερεά Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου με κοινό θέμα την αναγκαστική φυγή και τον ξενιτεμό. Χορεύει η ομάδα “Ανώνυμοι χορευτές”

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην εκδήλωση θα συμμετάσχει επίσης  το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηρακλείου το οποίο εξυπηρετεί ένα μεγάλο αριθμό ωφελούμενών πολιτών με δωρεάν λήψη φαρμάκων και στηρίζεται από τις δωρεές των πολιτών, οργανώσεων, συλλόγων, φαρμακοποιών και υπηρεσιών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το πρόγραμμα «Η τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση» διεξάγεται με επιτυχία τα έξι τελευταία χρόνια στο πλαίσιο του Εργαστηρίου ΘΕΚΙΜΣ με ωφελούμενους περισσότερους από 3.500 συμμετέχοντες μέχρι σήμερα στους τέσσερις νομούς της Κρήτης και σε πέντε διαφορετικές πόλεις, Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Άγιο Νικόλαο και Ιεράπετρα.

Η τοποθέτηση  του ρυθμού στον πυρήνα των σεμιναρίων αποσκοπεί στο να αφυπνίσει στοιχεία έκφρασης όπως τον πειραματισμό, τη φαντασία και τη δημιουργικότητα και να αναστείλει την αγχώδη ένταση της καθημερινότητας στο εργασιακό περιβάλλον. 

Η συμμετοχή για όλους τους συμμετέχοντες είναι δωρεάν, καθώς υλοποιείται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης, των Δήμων Χανίων (ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ), Ρεθύμνου, Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η.), Αγίου Νικολάου (Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν.) και Ιεράπετρας (ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και συγκεκριμένα με το εργαστήρι Θεάτρου-Κινηματογράφου-Μουσικής του τμήματος Φιλολογίας. 

Τα σεμινάρια είναι δίωρης διάρκειας και διεξάγονται σε εβδομαδιαία βάση δια ζώσης. 

Η ιδέα του προγράμματος ανήκει στον διακεκριμένο μουσικό Γιάννη Παπατζανή, ο οποίος κάνει τον σχεδιασμό και την επιμέλεια. Τον συντονισμό και την συνεπιμέλεια υλοποιεί η μουσικός Ανθή Φουρκή. Επιστημονικά υπεύθυνοι του προγράμματος είναι ο θεατρολόγος και διευθυντής του εργαστηρίου Μουσικής-Θεάτρου-Κινηματογράφου του τμήματος Φιλολογίας ΠΚ κ. Εμμανουήλ Σειραγάκης και ο διευθυντής του εργαστηρίου Ψυχολογίας και Ειδικής Αγωγής του ΠΤΔΕ κ. Ηλίας Κουρκούτας,

Η ομάδα έργου αποτελείται συνολικά από τριάντα ένας (31) εξειδικευμένους καλλιτέχνες, τεχνικούς και καθηγητές Πανεπιστημίου. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί