Το συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου για τη σημερινή τεράστια διαδήλωση

Ανακοίνωση του συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου για τη σημερινή τεράστια διαδήλωση στο Ηράκλειο:

Συγκλονιστική ήταν η απεργιακή συγκέντρωση και πορεία σήμερα στο Ηράκλειο. Ένα ανθρώπινο ποτάμι από απεργούς, φοιτητές, μαθητές κατέκλυσε για πολλές ώρες τους δρόμους στο κέντρο της πόλης.

Οι χιλιάδες των απεργών που πλημύρισαν το Ηράκλειο, σε μια συγκλονιστική και μεγαλειώδη συγκέντρωση, δώσαμε την πρώτη ηχηρή απάντηση σε κυβέρνηση και σε όλους όσους θέλουν να συγκαλύψουν το έγκλημα των Τεμπών και τα πραγματικά αίτια του. 

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες απεργούς και διαδηλωτές τους πάνω από 70 μαζικούς φορείς που έδωσαν  αγωνιστικό παρών. Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα, τους εκατοντάδες μαθητές και φοιτητές που έδειξαν με τη μαχητική παρουσία τους ότι η νεολαία είναι εδώ και αγωνίζεται ενάντια στα εγκλήματα που γίνονται σε βάρος του λαού με ευθύνη κράτους και εργοδοσίας.

Όλοι μαζί, βροντοφωνάζοντας συνθήματα όπως «Στέρεψαν τα δάκρυα κι έγιναν οργή, τέρμα, ως εδώ, καμία ανοχή» και «οι ράγες της ανάπτυξης βάφτηκαν με αίμα, ποτέ δε θα ξεχάσουμε το έγκλημα στα τρένα» για να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες, να μην περάσει το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών στη λήθη, ενάντια στην πολιτική που βάζει στο ζύγι κόστος οφέλους τις ανάγκες μας και τις ανάγκες των παιδιών μας. 

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης, το οποίο έμοιαζε μικρό για να χωρέσει την οργή, την αγανάκτηση και το ανθρώπινο ποτάμι από απεργούς!

Δεν σταματάμε εδώ, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με νέο αγωνιστικό ραντεβού. Το Συνδικάτο Οικοδόμων ν. Ηρακλείου παίρνει την πρωτοβουλία και καλεί τα Εργατικά Σωματεία και τους φορείς  σε νέο συλλαλητήριο την  Κυριακή 12 Μάρτη στις 11 π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας.

«Οργάνωση κι αγώνας να γίνει η οργή, καμία μάνα μην κλάψει άλλο παιδί»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί