Το συνδικάτο Οικοδόμων για τη μεγάλη διαδήλωση στο Ρέθυμνο

Ανακοίνωση από το συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου για τη μεγάλη διαδήλωση στην πόλη:

Δείτε:

Τεράστια η συμμετοχή στην απεργία σε όλη την Κρήτη – Εικόνες από τις συγκεντρώσεις

Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα συγκαλυφθεί!

Κόντρα στην εγκληματική πολιτική του κέρδους δυναμώνουμε τον αγώνα για σύγχρονες-ασφαλείς-φτηνές μαζικές μεταφορές 

Την Τετάρτη 8 Μάρτη πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο,  η κατά γενική ομολογία, πιο μαζική  απεργιακή συγκέντρωση των τελευταίων δεκαετιών. Την ώρα που η κεφαλή της πορείας έφτανε στη διασταύρωση της Χωροφυλακής το τελευταίο απεργιακό μπλοκ έστριβε από τον δημοτικό κήπο στη λεωφόρο Μοάτσου.   

Το μεγάλο παλλαϊκό ποτάμι μετέφερε με μαχητικότητα,  συνθήματα και παλμό σε όλη τη πόλη το μήνυμα ότι η ανοχή τελείωσε και τα δάκρυα στέρεψαν. Ότι το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη έχει αιτίες και ένοχους γνωστούς. Το κράτος, το κεφάλαιο και όλες τις μέχρι τώρα Κυβερνήσεις. 

Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν πρωτοβάθμια σωματεία, το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ , φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητικά συμβούλια ξεπερνώντας τα απεργοσπαστικά τερτίπια της απομονωμένης ηγεσίας της ΓΣΕΕ και των συνοδοιπόρων της , που χαρακτήρισε τις μεγαλειώδης συγκεντρώσεις “σκοπιμότητες”. 

Το λόγο πήραν στη μεγάλη συγκέντρωση πήραν εκπρόσωποι σωματείων και μαζικών φορέων.  Η  Παρασκευή Α, από το 15μελές του 3ου ΓΕΛ, η Αθηνά Τσ. Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Ο Ανδρέας Α. γραμματέας Φαρμακευτικού Συλλόγου, η Μαγδαληνή Κ. γραμματέας ΝΤ ΑΔΕΔΥ, η Στέλλα Στ. Πρόεδρος Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων,   η Βασιλεία Κ. πρόεδρος ΦΣ Κοινωνιολογίας, η Εβελίνα Ι. πρόεδρος ΦΣ ΠΤΔΕ., η Κλεοπάτρα Π. πρόεδρος του σωματείου Σχολικών Καθαριστριών, ο Στέλιος Ο. πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, Ο  Γιάννης Σ. πρόεδρος Ένωσης Ιατρών , η Μαριάννα Κ. πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ρεθύμνου. 

Τον κύκλο των ομιλιών έκλεισε ο Στάθης Λ. Πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων όπου μεταξύ άλλων ανέφερε “  Είμαστε εδώ γιατί έχουμε μάθει να μη σιωπάμε μπροστά στα εγκλήματα των επιχειρηματικών ομίλων και του κράτους τους, αλλά να σφίγγουμε τα δόντια και να αγωνιζόμαστε κόντρα στις αιτίες και τους ενόχους. Τώρα δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα.  Τους το χρωστάμε.(..). Στο δίλημμα “τα κέρδη τους ή οι ζωές μας” θα βγούμε νικητές! Είναι ώρα απόφασης για οργάνωση και αγώνα! Η Ιστορία κατέγραψε το έγκλημα. Τώρα θα καταγράψει τη στάση και τη δράση του καθένα μας για να μην επαναληφθεί”

Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε πορεία. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί