«Έστω να βρούμε τις σορούς τους»: Μεγαλώνει η αγωνία για τους δύο εγκλωβισμένους Έλληνες στα συντρίμμια

Ένα ζευγάρι Ελλήνων, ηλικίας 65 και 62 ετών, είναι αγνοούμενοι στην Αντιόχεια της Τουρκίας, μέσα σε κτίριο που κατέρρευσε από τους τεράστιους σεισμούς των 7,8 και 7,7 Ρίχτερ.

Δείτε: Τουρκία: Αγνοείται ζευγάρι Ελλήνων στα χαλάσματα

Δραματική έκκληση για βοήθεια απηύθυνε η κόρη του ζευγαριού. Όπως είπε μιλώντας στο Open, ψάχνει τους γονείς της από τη Δευτέρα.

«Όταν έγινε ο σεισμός, ήρθαμε από την Κωνσταντινούπολη στην Αντιόχεια και ζητούσαμε από τους διασώστες από τη Δευτέρα να έρθουν να τους αναζητήσουν. Το διαμέρισμά τους ήταν σε 6οροφο κτίριο που γκρεμίστηκε. Οι γονείς μου έμεναν στον 5ο όροφο. Θα μπορούσαν να τους σώσουν εάν έρχονταν τις πρώτες 24 ώρες, ωστόσο δεν ήρθε κανείς στο σημείο. Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε, είπαν, ψάχνουμε σε σημεία όπου ακούγονται φωνές», ανέφερε ξεσπώντας σε κλάματα.

«Η αδερφή μου μένει στο Ντουμπάι, κάλεσε το προξενείο, τα κανάλια, καλέσαμε όλους όσους μπορούσαμε», πρόσθεσε.

«Ο πατέρας μου είναι Έλληνας πολίτης και η μητέρα μου έχει τουρκική και ελληνική υπηκοότητα. Ο προ προπάππους μου είχε έρθει στην Τουρκία από την Ελλάδα και ο πατέρας μου γεννήθηκε στην Τουρκία όπως και εγώ. Ζούσαμε χρόνια στη Συρία με τον πόλεμο επιστρέψαμε στην Τουρκία» είπε.

Σε ερώτηση εάν κάλεσαν την ελληνική πρεσβεία, απάντησε πως δεν κάλεσαν την πρεσβεία στην Κωνσταντινούπολη αλλά η αδερφή της κάλεσε την ελληνική πρεσβεία στο Ντουμπάι. Η αδελφή της από το Ντουμπάι έκανε ό,τι μπορούσε για να κινητοποιήσει τις Αρχές, αναρτήσεις στα social media, τηλεφωνήματα.

Όπως την ενημέρωσαν στον αέρα του Open, η ελληνική ΕΜΑΚ βρίσκεται στο σημείο και τους αναζητά. «Θέλουμε έστω να βρούμε τις σορούς τους», απάντησε συγκλονισμένη.

Κατ’ εξαίρεση αίτημα από την ελληνική ΕΜΑΚ για εις βάθος έρευνα

Ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ, πως κατά παρέκκλιση των πρωτοκόλλων, χθες μέλη των ελληνικών σωστικών συνεργείων έκαναν έρευνες με διασωστικό σκύλο στην πολυκατοικία που διέμεναν οι δυο Έλληνες ομογενείς.

«Χθες το βράδυ επικοινώνησα με τον γαμπρό των δύο αγνοούμενων Ελλήνων. Μας υπέδειξε το σημείο και έγιναν οι εξής ενέργειες: Κλιμάκιο αργά το βράδυ της ΕΜΑΚ έφυγε με διασωστικό σκύλο και πήγε προς το κέντρο του Χατάι. Θυμίζω εδώ ότι η ελληνική αποστολή δουλεύει πιο νότια από το σημείο που βρίσκονται οι δύο αγνοούμενοι Έλληνες. Φύγαμε, κατά παρέκκλιση των πρωτοκόλλων, πήγαμε με διασωστικό σκύλο σε εξαώροφο κτίριο, όπου κάθε όροφος είχε δύο διαμερίσματα» είπε ο Γ. Αρτοποιός.

«Έχει ελεγχθεί ο χώρος από άλλες ομάδες διασωστικές, διότι υπάρχουν σημεία σήμανσης. Κάναμε προκαταρκτική έρευνα, επιφανειακή έρευνα. Υπάρχουν εγκλωβισμένοι, αλλά όμως δεν βρήκαμε αυτούς οι οποίοι ταιριάζουν με τις περιγραφές του γαμπρού» πρόσθεσε.

«Θα υποβάλλουμε κατ’ εξαίρεση αίτημα ώστε η ελληνική ΕΜΑΚ να πάει στο σημείο, να κάνει ακόμη εις βάθος έρευνα προκειμένου να βρούμε αυτούς τους αγνοούμενους. Γιατί για μας το γεγονός ότι είναι Έλληνες σηματοδοτεί κάτι πολύ σημαντικό και πρέπει για συμβολικούς λόγους να κάνουμε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης» δήλωσε ο Γ. Αρτοποιός.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί