Τουρκία: Αγνοείται ζευγάρι Ελλήνων στα χαλάσματα

Ζευγάρι Ελλήνων με διπλή υπηκοότητα, αγνοείται στην Αντιόχεια, που επλήγη από τους δύο φονικούς σεισμούς στην Τουρκία, όπως ενημερώθηκε η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, μόλις της περιήλθε η σχετική πληροφορία η ελληνική πρεσβεία ενημέρωσε τις τοπικές Αρχές και τα σωστικά συνεργεία. Σε εξέλιξη είναι οι προσπάθειες εντοπισμού τους.

Η ανταποκρίτρια του Ant1, Άννα Ανδρέου, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μόλις ενημερωθήκαμε ότι κάτω από τα χαλάσματα είναι και ένας Έλληνας πολίτης. Είναι παντρεμένος με ορθόδοξη Συριακής καταγωγής και βρίσκονται δίπλα στο κτίριο που είναι απέναντί μου. Όπως με ενημέρωσε ο γαμπρός του ο οποίος είναι παντρεμένος με την κόρη του ζευγαριού, είναι από την πρώτη μέρα κάτω από τα χαλάσματα. Τις πρώτες ημέρες άκουγαν και τις φωνές τους αλλά δεν μπορούσαν να τους βγάλουν. Τώρα δεν ακούνε τίποτα. Έχουν επικοινωνήσει και με το ελληνικό προξενείο και ζήτησαν βοήθεια. Περιμένουν βοήθεια από την ελληνική ομάδα που είναι εδώ. Κάνει δραματική έκκληση ο γαμπρός του στους διασώστες».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους απολογισμούς των τοπικών αρχών οι νεκροί από τους ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν την Δευτέρα τη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βόρεια Συρία, ανέρχονται πλέον σε περίπου 20.000

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι νεκροί στην χώρα ανέρχονται στους 16.546.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας, επικαλούμενα το υπουργείο Υγείας της χώρας, έκαναν λόγο για 1.347 νεκρούς και 2.295 τραυματίες, αλλά μόνο στις περιοχές που ελέγχονται από το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί