Σ. Βαρδάκης: «Όχι μόνο δεν στελεχώνει το Τ.Α.Ε.Φ.Κ. η Κυβέρνηση, αλλά αφήνει να λήξουν και οι συμβάσεις 25 μηχανικών»

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την άμεση ανανέωση των συμβάσεων των 25 υπαλλήλων Τ.Α.Ε.Φ.Κ. Π.Ε. Ηρακλείου που λήγουν 31/1/2023, προχώρησε ο βουλευτής Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, με τη συνυπογραφή 13 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας σχετική Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

Μετά από επανειλημμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του βουλευτή για την άμεση στελέχωση του Τ.Α.Ε.Φ.Κ. Π.Ε. Ηρακλείου, ώστε να επιταχυνθεί η αποκατάσταση των πληγέντων κτιρίων από τους σεισμούς του Σεπτεμβρίου του 2021 και παρά την πρόσφατη ενημέρωση του Υπουργείου ότι η διαδικασία στελέχωσης έχει ολοκληρωθεί και τριάντα (30) υπάλληλοι έχουν αναλάβει υπηρεσία, οι σεισμοπαθείς καταγγέλλουν ότι ακόμα η υπηρεσία είναι υποστελεχωμένη και υπάρχει απίστευτη κωλυσιεργία ως προς την διεκπεραίωση των εκκρεμών φακέλων.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν περίπου 8.000 εκκρεμείς φάκελοι που δεν έχουν προχωρήσει, σχεδόν ενάμιση χρόνο από τον φονικό σεισμό του Σεπτεμβρίου του 2021. 

Και πέραν της καθυστέρησης στελέχωσης της υπηρεσίας, οι συμβάσεις των 25 υπαλλήλων λήγουν στο τέλος του Ιανουαρίου, το οποίο συνεπάγεται περαιτέρω καθυστερήσεις, 15 μήνες μετά τον σεισμό.

«Υπό το πρίσμα αυτού του ενδεχομένου και διακρίνοντας ότι υπάρχει απροθυμία από τη μεριά του Υπουργείου ουσιαστικής στελέχωσης της υπηρεσίας,  οι ερωτώντες βουλευτές ζητάμε να ενημερωθούμε από τον αρμόδιο Υπουργό εάν προτίθεται να ανανεώσει άμεσα τις συμβάσεις των 25 εργαζομένων στον Τ.Α.Ε.Φ.Κ. Π.Ε. Ηρακλείου που λήγουν τις επόμενες μέρες, καθώς όπως πληροφορούμαστε, ενόψει της λήξης των συμβάσεων, έχει σταματήσει και η ανάθεση φακέλων σεισμοπλήκτων. Επιπλέον τονίζουμε με κάθε πρόσφορο μέσο ότι θα πρέπει να διασφαλίσει την ικανή στελέχωση της υπηρεσίας, ώστε να διεκπεραιωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα όλοι οι κατατεθειμένοι φάκελοι», επεσήμανε ο κ. Βαρδάκης με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί