Ανανέωσαν τη θητεία του διοικητή του ΠΑΓΝΗ, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις

Παρά τις σφοδρές αντιδράσεις για τις αυθαιρεσίες του, το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε σήμερα την παράταση της θητείας του διοικητή του ΠΑΓΝΗ, Γιώργου Χαλκιαδάκη και του αναπληρωτή διοικητή Στέλιου Κτενιαδάκη, για δύο επιπλέον χρόνια.

Υπενθυμίζουμε ότι με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου ζήτησε να μην ανανεωθεί η θητεία του, απειλώντας με παραιτήσεις, ενώ απαίτησε και την παρέμβαση του υπουργού υγείας και να σταματήσει να καλύπτει τις αυθαιρεσίες του.

Δείτε επίσης:

“Αριστεία” στο ΠΑΓΝΗ: Έστειλαν γιατρό εργασίας στο σπίτι αναισθησιολόγων με covid για να επιβεβαιώσουν την ασθένεια!

ΠΑΓΝΗ: Ο διοικητής απαξιώνει γιατρούς επειδή… ασθένησαν με covid! – Τι καταγγέλλει η διευθύντρια της Αναισθησιολογικής

ΠΑΓΝΗ: Νέα υπόθεση αυθαιρεσίας του διοικητή: Κατάργησε “στη ζούλα” τον πανεπιστημιακό διευθυντή του ΤΕΠ!

Έκτακτη συνέλευση της Ιατρικής Σχολής για τις αυθαιρεσίες του διοικητή του ΠΑΓΝΗ: Στηρίζουν τους συνάδελφούς τους οι γιατροί

Την αποπομπή του διοικητή του ΠΑΓΝΗ ζητά η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών

Εκρηκτική η κατάσταση στο ΠΑΓΝΗ με ευθύνη κυβέρνησης και διοίκησης

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους οι εργαζόμενοι, η διοίκηση δεν εκτιμά την προσφορά τους στα τρία χρόνια πανδημίας, ενώ αμφισβητεί την αξιοπιστία τους.

Το προσωπικό του νοσοκομείου έχει ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσει επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας την Τρίτη και συγκέντρωση στην πύλη του ΠΑΓΝΗ στις 8:30 π.μ., ενώ επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας θα γίνουν και από τους γιατρούς του αναισθησιολογικού τμήματος.

Αναλυτικά η επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ:

ΘΕΜΑ: «Αίτημα Γενικής Συνέλευσης Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ για την μη ανανέωση της θητείας της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου»

Κύριε Υπουργέ,

Οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ, οι οποίοι με επαγγελματισμό δίνουμε τη μάχη διαχρονικά, και κυρίως τα τρία χρόνια πανδημίας, κόντρα στα εμπόδια που ορθώνει η διαχρονική πολιτική υποχρηματοδότησης της υγείας, αναρωτιόμαστε αν θα συνεχίσετε να καλύπτετε τέτοιου είδους συμπεριφορές!

Αυτήν τη διοίκηση που από τότε που ανέλαβε, το μόνο της μέλημα ήταν να επιρρίπτει τα πάντα στην ατομική ευθύνη, που κλειδαμπάρωσε όλο το νοσοκομείο για να μην μπει ο ιός, που επιδίωξε να αφήσει να κρυώνουν ασθενείς για να κάνει οικονομία.

Αυτήν τη διοίκηση που μας «απαγορεύει» να κάνουμε δηλώσεις στα ΜΜΕ, που έχει απαξιωτική απειλητική συμπεριφορά απέναντι σε εργαζόμενους που τολμούν να διαμαρτυρηθούν, με συνεχή εντέλλεσθε για μετακινήσεις και ανάκληση κανονικών αδειών, με αυθαίρετη καρατόμηση και επιλογή προϊσταμένων και διευθυντών τμημάτων.

Αυτήν τη διοίκηση που τολμά να αμφισβητεί την αξιοπιστία των ίδιων των γιατρών, με την αποστολή του γιατρού εργασίας σε κατ’ οίκον επισκέψεις σε τρεις αναισθησιολόγους για επιβεβαίωση της νόσησης τους με COVID!

Αυτήν τη διοίκηση που δεν εκτιμά το ρόλο και την προσφορά των εργαζομένων στο σύστημα Υγείας.

Αυτή η διοίκηση δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι στη θέση της.

Καταγγέλλουμε το θεσμικό πλαίσιο που δίνει υπερεξουσίες στις εκάστοτε διοικήσεις και στους εκάστοτε διοικητές.

Απαιτούμε τη ΜΗ ανανέωση της θητείας της τωρινής διοίκησης του ΠΑΓΝΗ και την άμεση απομάκρυνση της από το νοσοκομείο.

Σε κάθε άλλη περίπτωση σας προειδοποιούμε ότι θα υπάρξει κύμα παραιτήσεων από τους αναισθησιολόγους και πολλές άλλες ειδικότητες και θα συνεχίσουμε τον αγώνα με τη συμπαράσταση της κοινωνίας της Κρήτης.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Βρύσαλης Δημήτρης Κοκοβάκης Γρηγόρης

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ηρακλείου: Να απομακρυνθεί επιτέλους η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ

Ανακοίνωση για την απομάκρυνσή του εξέδωσε την Πέμπτη και ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, στην οποία ανέφερε:

Μπορεί να παραμείνει στη θέση της η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ (Χαλκιαδάκης- Κτενιαδάκης), μετά το σάλο που έχουν ξεσηκώσει οι αυταρχικές, αντιδεοντολογικές τους πράξεις; Να θυμίσουμε:

  • Την παράνομη και καταχρηστική πράξη της αποστολής «γιατρού εργασίας» στα σπίτια των συναδέλφων αναισθησιολόγων ιατρών με εντολή του Διοικητή κ. Γ. Χαλκιαδάκη προκειμένου να επιβεβαιώσει τη νόσησή τους που κατέδειξε την απαξίωση και την πρόθεση εκφοβισμού και εξευτελισμού τριών καταξιωμένων Αναισθησιολόγων γιατρών, γνωστοί για την άοκνη προσφορά τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
  • Την αντικανονική αντικατάσταση του διευθυντή του ΤΕΠ αναπληρωτή καθηγητή επείγουσας ιατρικής Γιώργο Νότα.
  • Τα δείγματα γραφής κατά την διάρκεια της θητείας του: Αντί να μεριμνά για συνθήκες εργασίας που δεν θα θέτουν ασθενείς και εργαζόμενους σε κίνδυνο προτιμούσε να απειλεί, να υποτιμά και να εκφοβίζει. Δεν τηρούσε τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια εβδομαδιαίας εργασίας. Δεν χορηγούνταν οι νόμιμες και υποχρεωτικές άδειες στους εργαζομένους. Εφημέρευαν τμήματα χωρίς την παρουσία ειδικευμένου ιατρού σε ενεργό εφημερία.

Η χειρότερη διοίκηση στην ιστορία του ΠΑΓΝΗ, έχει θέση στο ίδρυμα αυτό; Το ερώτημα ρητορικό. Το νοσηλευτικό προσωπικό, ο ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, ο Π.Ι.Σ, ο λαός του Ηρακλείου έχουν δώσει την απάντησή τους: Να μην υπάρξει ανανέωση της θητείας του κ.Χαλκιαδάκη, αλλά και του υποδιοικητή Στέλιου Κτενιαδάκη που λήγει αυτές τις ημέρες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί