Στη βουλή από τους βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ η επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου – Να μην επεκταθεί η Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων

Με την κατάθεση της επιστολής του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου ως Κοινοβουλευτική Αναφορά προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, με την συνυπογραφή των Βουλευτών Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκου Ηγουμενίδη, αναδεικνύει την αντίθεση του εμπορικού κόσμου στην σχεδιαζόμενη επέκταση της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων.

Με την επιστολή του, ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου εκφράζει την αντίθεσή του για την λειτουργία των καταστημάτων για 8 Κυριακές το χρόνο, όπως προβλέπει ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων και ζητά την κατάργηση της αδικαιολόγητης, όπως σημειώνεται, προσθήκης των δύο Κυριακών λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.

Η κατάθεση της σχετικής Αναφοράς έρχεται ως συνέχεια της συνάντησης που είχε ο Χάρης Μαμουλάκης με τις διοικήσεις του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου – Ε.Σ.Η. και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Νομού Ηρακλείου – Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η. το μεσημέρι της Δευτέρας 9/1 στα γραφεία του Ε.Σ.Η. με τον Πρόεδρο και τον Ταμία του Ταμία του Ε.Σ.Η. Μανόλη Κουμαντάκη και Μενέλαο Σκουλούδη αντίστοιχα, καθώς και τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η. Μπάμπη Λεκάκη και Νίκο Λειβαδιωτάκη αντίστοιχα.

Οι Βουλευτές ζητούν απάντηση από τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, σχετικά με το εάν θα ικανοποιήσει το αίτημα του εμπορικού κόσμου.

Παράταση στα προγράμματα ΛΑΕΚ

Σε νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση για την παράταση περιόδου υλοποίησης των προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης ΛΑΕΚ 1 – 49 έτους 2022, προχώρησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, με τη συνυπογραφή των βουλευτών Ηρακλείου Νίκου Ηγουμενίδη και  Χάρη Μαμουλάκη, καταθέτοντας αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων την επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, λόγω της καθυστέρησης της έκδοσης των αποτελεσμάτων των προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης & εκπαίδευσης (ΛΑΕΚ 1-49) ΕΤΟΥΣ 2022 των φορέων, από την ΔΥΠΑ (ημερομηνία ανακοίνωσης αποτελεσμάτων 11/11/2022), ήταν αδύνατη η υλοποίησή τους μέχρι τις 20/12/2022, χρονικό όριο που είχε δώσει η επιτροπή διαχείρισης ΛΑΕΚ. 

Συν τοις άλλοις, το διάστημα αυτό υπήρχαν οι επιπλέον δυσκολίες της περιόδου των εορτών, αλλά το φαινόμενο της έλλειψης πιστοποιημένων εισηγητών λόγω υλοποίησης πολλών προγραμμάτων (Voucher, πρόσκληση 110, πρόσκληση 121, ΟΠΣ 5063845 Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ, κλπ), με αποτέλεσμα να μην επαρκεί ο χρόνος για την ολοκλήρωση της υλοποίησης όλων των εγκεκριμένων προγραμμάτων. 

Για τους λόγους αυτούς, ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου αιτείται την παράταση της προθεσμίας υλοποίησης έως τις 31 Μαρτίου 2023, ώστε να μπορέσουν να ολοκληρωθούν τα προγράμματα με επιτυχία και κανείς δικαιούχος να μην στερηθεί των εκπαιδευτικών εφοδίων που αυτά προσφέρουν. 

Δεδομένων των παραπάνω, οι βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό την εξέταση της επιστολής και την ενημέρωσή τους για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί