Ο Πρόεδρος εργαζομένων ΠΑΓΝΗ για τις εξετάσεις ειδικευόμενων Νοσηλευτών

Την ανησυχία και τη διαμαρτυρία του, με αφορμή τις εξετάσεις της “πρώτης φουρνιάς” των ειδικευόμενων Νοσηλευτών, εκφράζει μέσω ανακοίνωσής του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Βρύσαλης.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρεται αναλυτικα΄:

Ανησυχία και διαμαρτυρία για τις εξετάσεις ειδικευόμενων Νοσηλευτών

Οι νοσηλευτές από την πρώτη στιγμή μπήκαν στα νοσοκομεία ως εργαζόμενοι (και όχι ως εκπαιδευόμενοι), καλύπτοντας τα κενά των τεράστιων ελλείψεων που έχουν διαμορφωθεί από όλες τις κυβερνήσεις και μάλιστα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, στην κορύφωση της πανδημίας COVID-19.

Με ευθύνη του υπουργείου Υγείας και των διοικήσεων των νοσοκομείων κλήθηκαν να δουλέψουν χωρίς καμία εμπειρία- προϋπηρεσία σε εξειδικευμένα τμήματα (ΜΕΘ) και σε τμήματα πρώτης γραμμής (ΤΕΠ). Όχι για να εκπαιδευτούν, αλλά για να βγάλουν λάντζα και μάλιστα εκτελώντας αλλότρια καθήκοντα. Δούλεψαν πολλές φορές σε κυκλικά ωράρια, σε διπλοβάρδιες, χωρίς ρεπό, χωρίς κενά σαββατοκύριακα, χωρίς άδειες, αναλαμβάνοντας και οι ίδιοι υπεύθυνα πόστα, αφού δεν υπήρχε άλλος νοσηλευτής (όχι μόνο για να τους εκπαιδεύσει αλλά για να δουλέψει μαζί τους!).

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα δεν υπήρχε ούτε για τους τύπους, εκτός κι αν θεωρείται εκπαιδευτικό πρόγραμμα μια “ύλη” που τους δόθηκε αόριστα να διαβάσουν, όταν και αν βρουν χρόνο ανάμεσα στα εξαντλητικά ωράρια. Όλο αυτό ονομάστηκε τροποποίηση της νοσηλευτικής ειδικότητας και συνεχίστηκε με τον ίδιο πρόχειρο και αντιεκπαιδευτικό τρόπο.

Να μην τολμήσουν οι διάφορες εξεταστικές επιτροπές να κάνουν αυτό που φάνηκε στις γραπτές εξετάσεις. Ότι προσπαθούν, δηλαδή, να δυσκολέψουν τους νοσηλευτές να πάρουν τον τίτλο ειδικότητας, για να τους έχουν του χεριού τους ή δέσμιους που θα καλύπτουν τρύπες μία ζωή. Να μη διανοηθούν αυτούς που ξεζούμισαν να τους βγάλουν αδιάβαστους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί