Μ. Θραψανιώτης: Απαράδεκτη η υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στο νομό Λασιθίου

Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.  Μανόλης Θραψανιώτης κατέθεσε Κοινοβουλευτική Αναφορά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας, στην οποία καταδικάζονται απερίφραστα οι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας με αναφορά το Λασίθι για συγχωνεύσεις και καταργήσεις νοσοκομείων.

‘Ενάντια σε πολιτικές που στοχεύουν στην περαιτέρω απαξίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο νομό και τσακίζουν το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν υγεία, στεκόμαστε κατηγορηματικά απέναντι. Για εμάς η Υγεία αποτελεί ύψιστο δημόσιο αγαθό. Στον αντίποδα προσπαθειών υποβάθμισης του ΕΣΥ μέσω κατάργησης νοσοκομείων, στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ περιλαμβάνεται η λειτουργική επάρκεια των Νοσοκομείων της περιφέρειας, ώστε να αποφεύγεται η μεγάλη μετακίνηση ασθενών προς τα κεντρικά Νοσοκομεία. Παράλληλα σχεδιάζεται η υλικοτεχνική αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας της περιφέρειας και η διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών για το σύνολο του πληθυσμού“, ανέφερε ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, προσθέτοντας ότι “συμφωνώντας με το πνεύμα της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Σητείας, στόχος μας είναι ένας ισχυρός τομέας Δημόσιας Υγείας με επίκεντρο τον άνθρωπο. Τον ασθενή και τον Εργαζόμενο στο Σύστημα Υγείας“.

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Απαράδεκτη η υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στο νομό Λασιθίου».

Ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.  Μανόλης Θραψανιώτης καταθέτει Κοινοβουλευτική Αναφορά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας, στην οποία καταδικάζονται απερίφραστα οι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας με αναφορά το Λασίθι για συγχωνεύσεις νοσοκομείων.  Όπως επισημαίνεται, «η επαναλαμβανόμενη κατά καιρούς συζήτηση για συγχώνευση των νοσοκομείων του Λασιθίου μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή από τις τοπικές κοινωνίες ούτε από το Δημοτικό Συμβούλιο». Το Δημοτικό Συμβούλιο ζητά την επαναφορά το αυτοδιοίκητου για το Νοσοκομείο Σητείας και την επαναφορά του Οργανογράμματος, όπως διαμορφώνονταν έως το 2012. Επιπλέον αντιτίθεται σε κάθε προσπάθεια απαξίωσης του Ε.Σ.Υ και διεκδικεί τη θωράκιση της Δημόσιας Υγείας με ισχυρές δομές σε όλη την επικράτεια.    

Η επιστολή του δημοτικού συμβουλίου Σητείας

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί