Kαταπέλτης σε βάρος της Ράικου η Γιάννα Παπαδάκου: «Απροθυμία να ερευνήσει πολιτικά πρόσωπα για τη Novartis»

Καταπέλτης, σε βάρος της πρώην εισαγγελέως καταπολέμησης της Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, εμφανίστηκε κατά την κατάθεσή της στο Ειδικό Δικαστήριο, εναντίον του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της πρώην Εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου.

Η ίδια, η οποία είχε κατηγορηθεί για εμπλοκή σε δήθεν σκευωρία σχετικά με την υπόθεση Novartis και απαλλάχτηκε από τον Άρειο Πάγο, εξαπολύοντας τα βέλη της κατά της Ελένης Ράικου, η οποία είναι μάρτυρας κατηγορίας κατά του Δ. Παπαγγελόπουλου και της Ελ. Τουλουπάκη, δήλωσε ότι «όσα είπε στις καταθέσεις της η κα Ράικου ήταν ψέματα», προσθέτοντας ότι «είχε απροθυμία να ερευνήσει πολιτικά πρόσωπα που σχετίζονταν με τη Novartis».

Συγκεκριμένα, η Γιάννα Παπαδάκου καταθέτοντας στο Ειδικό Δικαστήριο το οποίο είχε  διακοπεί στις 20 Δεκεμβρίου δήλωσε ότι «η κα Ράικου έχει δώσει πέντε καταθέσεις. Από αυτές τις πέντε, είπα και το επαναλαμβάνω, πως το μόνο που είναι αλήθεια είναι το όνομά της. Έχει μπλέξει κάποια πραγματικά περιστατικά με το ψέμα».

Η δημοσιογράφος κατέθεσε επίσης ότι η κα Ράικου την ενέπλεξε με τις καταθέσεις της το 2019, μετά τις δημόσιες δηλώσεις της ότι υπάρχει ασυμβίβαστο αναφορικά με τα εμβάσματα που φέρεται να έχει δεχτεί ο σύζυγός της εισαγγελέως από την Novartis.

«Όταν μαθεύτηκε το 2018 ότι ο σύζυγος της κας Ράικου είχε δεχτεί τρία εμβάσματα από τη Novartis, βγήκα και είπα ότι πραγματικά είναι ασυμβίβαστο ένας εισαγγελέας που ερευνά το σκάνδαλα να δέχεται ο σύζυγός της εμβάσματα από την εταιρεία αυτή» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η Ελ. Ράικου παραιτήθηκε επειδή γνώριζε για τα εμβάσματα του συζύγου της από τη Novartis.

«Ακόμη και τώρα πιστεύω ότι η Ράικου παραιτήθηκε γιατί έμαθε για τα εμβάσματα του συζύγου της. Δεν μπορεί να μην γνώριζε τα εμβάσματα που έμπαιναν στους λογαριασμούς της. Δεν έπρεπε η κα Ράικου να γνωρίζει την κατάσταση των λογαριασμών της; Οι κατάλογοι με τα εμβάσματα είχαν έρθει το Μάρτιο του 2017 στον εισαγγελέα Σέβη, πριν παραιτηθεί δηλαδή» επεσήμανε η κα Παπαδάκου.

Όσον αφορά στις καταθέσεις της κας Ράικου και τις επισκέψεις της Γ. Παπαδάκου στο γραφείο της, η δημοσιογράφος επεσήμανε ότι «πράγματι την επισκέφτηκα δυο φορές αλλά ο σκοπός της επίσκεψης δεν είναι αυτός τον οποίο έχει περιγράψει», και ότι η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς είχε πει ψέματα για τον χρόνο των επισκέψεων.

Παράλληλα, η Γ. Παπαδάκου πρόσθεσε ότι επισκεπτόταν την κα Ράικου πολλά χρόνια προτού ο Δ. Παπαγγελόπουλος γίνει υπουργός και ότι «η σχέση μου με την κα Ράικου ήταν τέτοια που μου επέτρεπε να την επισκέπτομαι».

«Εγώ την εκτιμούσα την κα Ράικου είχα γράψει και θετικά έως ότου να με μπλέξει με τις καταθέσεις της. Είχα γράψει και θετικά υπέρ της. Δεν είχα κακή διάθεση απέναντί της» σημείωσε η κα Παπαδάκου και αναφέρθηκε στις επισκέψεις της στο γραφείο της κας Ράικου.

Σημειώνεται ότι η εισαγγελέας Διαφθοράς αναφερόμενη σε επίσκεψη της δημοσιογράφου, είχε καταθέσει ότι δήθεν η Γιάννα Παπαδακου της είχε πει με ύφος γιατί δεν είχε στείλει στη Βουλή τη δικογραφία με τα πολιτικά πρόσωπα.

Πρόεδρος: Δηλαδή δεν ρωτήσατε για πολιτικά πρόσωπα;

Παπαδάκου: Στη δεύτερη συνάντηση τη ρώτησα αν υπήρχαν πολιτικά πρόσωπα..

Πρόεδρος: Γιατί η κα Ράικου παρίστανε ότι δεν υπήρχαν στον ορίζοντα πολιτικά πρόσωπα;

Παπαδάκου: Η κα Ράικου είχε μια απροθυμία να ελέγξει πολιτικά πρόσωπα

Ερωτηθείσα από την έδρα του Δικαστηρίου εάν υπήρχαν στοιχεία υπ’ όψιν της Ελένης Ράικου σχετικά με πολιτικά πρόσωπα, η κα Παπαδάκου υπογράμμισε ότι «η κα Ράικου είχε έγγραφα από το εξωτερικό για το σκάνδαλο Novartis. Είχε το μηχανισμό».

Τέλος, η Γιάννα Παπαδάκου ξεκαθάρισε  ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος αποκλείεται να είχε ζητήσει από την εισαγγελέα Ράικου να κατασκευάσει στοιχεία για τη Novartis όπως ισχυρίστηκε η Ελένη Ράικου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί