Στο πλευρό της Ελ. Ιωαννίδου γιατροί και πολίτες -Ντόμινο παραιτήσεων στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

Στήριξη του νοσοκομείου Ρεθύμνου με τις απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού ζητά τόσο η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ν. Ρεθύμνου όσο και ο πολίτες που σήμερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Οι γιατροί κάνουν  λόγο για διαλυτική κατάσταση σε βασικές κλινικές, για λύσεις “μπαλώματα” που οδηγούν σε παραιτήσεις γιατρούς, για τεράστια κούραση και αγανάκτηση λόγω της υποστελέχωσης, για κίνδυνο ύπαρξης του νοσοκομείου Ρεθύμνου εντέλει.

ygeia5.jpg
ygeia15.jpg

“Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτηρι” ήταν η προ ημερών ανακοίνωση της Ελένης Ιωαννίδου, λοιμωξιολόγου, Διευθύντριας της Παθολογικης Κλινικής, οτι παραιτείται από τη θέση της “δείχνοντας” ώς υπεύθυνους για αυτή της την πράξη τη Διοίκηση του Ιδρύματος και το Υπουργείο, αφού όπως τόνισε εξωθήθηκε σε παραίτηση. Η κα Ιωαννιδου υπέβαλλε και επίσημα την παραίτηση της στη Διοικηση του Ιδρύματος.

Δείτε: Παραιτήθηκε η διευθύντρια Παθολογικής του νοσοκομείου Ρεθύμνου – «Γιατί εξαναγκάζομαι σε παραίτηση»

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως φαίνεται οτι ακολουθεί ένα ντόμινο παραιτήσεων στο νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού, αφού σε δηλώσεις του σήμερα ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Γ. Σαριδάκης είπε πως υπέβαλλε την παραίτησή του ένας γιατρός της Πνευμονολογικής Κλινικης και ένας ειδικευόμενος της Παθολογικής. Ο κ. Σαριδάκης εξέφρασε το φόβο οτι θα ακολουθήσουν κια άλλες παραιτήσεις γιατρών αν δεν γίνει κατι να αναστραφεί η κατασταση στο νοσοκομείο, εαν δεν δοθούν κίνητρα σε γιατρούς ώστε να το επιλέξουν και να το στελεχώσουν.

“Η δημόσια υγεία ψυχορραγεί”, είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

To “παρών” στη συγκέντρωση σήμερα έδωσαν δεκαδες πολίτες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ενωσης Γιατών και του Συντονιστικού για τη Δημόσια Υγεία, οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης 

yegi11.jpg
yegia3.jpg
ygeia1.jpg
ygeia2.jpg
ygeia12.jpg
ygeia14.jpg
ygeia7.jpg
dimarxeioporeia1.jpg

Goodnet.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί