QatarGate: Προφυλακισμένη παραμένει η Καϊλή

Τη συνέχεια της προφυλάκισής της Εύας Καϊλή αποφάσισε το δικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών για την υπόθεση του Qatargate.

Πριν από λίγο οι συνήγοροί της, έλαβαν το περιβόητο email το οποίο επιβεβαιώνει ότι θα παραμείνει προφυλακισμένη τουλάχιστον για ένα μήνα στις φυλακές του Χάρεν, καθώς στο Βέλγιο και στις Βόρειες χώρες το νομικό καθεστώς προβλέπει ότι η προφυλάκιση επανεξετάζεται κάθε μήνα.

Το σκεπτικό της απόφασης των βελγικών αρχών είναι ότι η κυριά Καϊλή είναι ύποπτη να καταστρέψει αποδεικτικά στοιχεία της έρευνας. Η εν λόγω απόφαση θα κριθεί εκ νέου στις 22 Ιανουαρίου.

Η έκπτωτη αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και των Ευρωσοσιαλιστών αντιμετωπίζει πλήθος σοβαρών κατηγοριών για εμπλοκή στις ενέργειες του Κατάρ να επηρεάσει υπέρ του ψηφοφορίες μέσω δωροδοκιών.

Το πολύκροτο σκάνδαλο συντάραξε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και προκάλεσε εντάσεις στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Κατάρ. Η κυρία Καϊλή κατηγορείται πως ήταν μέρος της τετράδας των υπόπτων που έχουν προφυλακιστεί και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «διαφθορά», ότι ανήκαν «σε εγκληματική οργάνωση», προχώρησαν σε «νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Δεκεμβρίου η βελγική δικαιοσύνη διέταξε να παραμείνουν προφυλακισμένοι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι -ο σύντροφος της Εύας Καϊλή- και ο πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, που θεωρείται πρόσωπο-κλειδί της υπόθεσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί