Qatargate: Ομολόγησε ο σύντροφος της Καϊλή

Ζήτησε να την αφήσουν ελεύθερη

Την εμπλοκή του στην υπόθεση του περιβόητου Qatargate φέρεται να ομολόγησε ο ιταλός σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που φέρνουν στο φως τόσο η ιταλική εφημερίδα La Repubblica και η βελγική Le Soir.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με τη Repubblica, ο Φραντσέσκο Γκιόργκι, ένας εκ των τεσσάρων συλληφθέντων στην υπόθεση, ομολόγησε εμπλοκή του ενώπιον των βελγικών Αρχών.

Ακόμα, επισημαίνει πως ο Τζόρτζι κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της απολογίας του παραδεχόμενος πως έχει προβεί σε παράνομες πράξεις. Την ίδια ώρα, ζήτησε την απελευθέρωση της συντρόφου του.

Σημειώνεται πως στη φυλακή θα παραμείνουν ο Ιταλός σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Γκιόργκι και ο πρώην ευρωβουλευτής, Αντόνιο Παντσέρι, ενώ ο τρίτος κατηγορούμενος, Ιταλός υπήκοος και επικεφαλής της ΜΚΟ, Νικολό Φιγκά Ταλαμάνγκα, αποφυλακίζεται, αλλά με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

«Το προδικαστικό τμήμα μόλις επιβεβαίωσε την κράτηση του κ. Γκιόργκι για έναν μήνα», διευκρίνισε ο δικηγόρος Πιερ Μονβίλ σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Την ίδια στιγμή, η Εύα Καϊλή δεν παρέστη στη σημερινή ακροαματική διαδικασία και πήρε αναβολή έως τις 22 Δεκεμβρίου, και η ευρωβουλευτής θα παραμείνει κρατούμενη μέχρι τότε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί