Από την Κρήτη ξεκινά η κυβέρνηση τη διάλυση του ΕΣΥ

“Η μεθοδευμένη επίθεση που δέχεται το δημόσιο σύστημα υγείας, από τη νεοφιλελεύθερη και αντικοινωνική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, είναι πλέον από όλους φανερή”

Από την Κρήτη ξεκινά η διάλυση του ΕΣΥ“, τονίζει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού υγείας, Θάνου Πλεύρη, κατά την έναρξη των εργασιών του Πανελλήνιου Συνεδρίου για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας 2022.

Δείτε: Διαλύει την κοινωνία η κυβέρνηση: Ο Πλεύρης ανακοίνωσε λουκέτο σε νοσοκομεία, με αρχή από την Κρήτη!

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Οι κυνικές δηλώσεις του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, με τις οποίες ανακοίνωσε κλείσιμο νοσοκομείων (το σχέδιο προβλέπει ότι θα ξεκινήσει από την 7η ΔΥΠΕ, μέσα στο 2023), και «μαχαίρι» στη χρηματοδότησή τους, από τον κρατικό προϋπολογισμό, κάνει πλέον ολοφάνερη την πρόθεση της Κυβέρνησης της ΝΔ, να ολοκληρώσει τη διάλυση του ΕΣΥ και να πριμοδοτήσει τα ιδιωτικά συμφέροντα στον ευαίσθητο χώρο της υγείας. 

Η μεθοδευμένη επίθεση που δέχεται το δημόσιο σύστημα υγείας, από τη νεοφιλελεύθερη και αντικοινωνική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, είναι πλέον από όλους φανερή. 

Παρά την Πανδημία, οι προϋπολογισμοί για τη δημόσια υγεία, των τελευταίων ετών ήταν μειωμένοι, έχουμε λιγότερους μόνιμους εργαζόμενους, και σήμερα βάζουν στο τραπέζι το κλείσιμο νοσοκομείων, τις συγχωνεύσεις κλινικών και το άνοιγμα των δημόσιων δομών υγείας σε ιδιώτες επενδυτές. 

Κανένα ενδιαφέρον, για τις νέες προκλήσεις που η πανδημία ανέδειξε (οικογενειακός γιατρός, κινητές μονάδες, κατ` οίκον παρακολούθηση, κλινικές λοιμώξεων κλπ), η μόνη τους στρατηγική, είναι η συρρίκνωση του ΕΣΥ και η δημιουργία «ζωτικού χώρου» στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Να μην τολμήσει να προχωρήσει σε αυτόν τον άθλιο σχεδιασμό, συγχώνευσης ή κλεισίματος νοσοκομείων και περιορισμού του υγειονομικού προσωπικού, ιδιαίτερα στην Κρήτη, με τις ιδιαιτερότητες και τον τεράστιο υγειονομικό χώρο που καλύπτει.

Οι ιδεοληπτικές εμμονές τους είναι καταστροφικές. Και ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ μαζί με τους εργαζόμενους στην υγεία και τους πολίτες, δεν θα επιτρέψουμε να υλοποιηθούν αυτές οι καταστροφικές πολιτικές επιλογές. 

Είναι η ώρα της κοινωνικής ευθύνης. Είναι όμως και η ώρα του αγώνα για να αντισταθούμε σε τούτες τις πολιτικές, να ενισχύσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να δυναμώσουμε τις δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας, να δυναμώσουμε το κοινωνικό κράτος. Για να χτίσουμε ένα κράτος ανθρώπινο και ισχυρό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί