Καϊλή: Έρευνα από την οικονομική εισαγγελία και στην Ελλάδα – Για δωροληψία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Το ενδεχόμενο η Εύα Καϊλή να έχει διαπράξει αδικήματα όπως δωροληψία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος θα ελεγχθεί από τις ελληνικές εισαγγελικές αρχές, έπειτα από εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκη. Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής ήδη διώκεται από τις βελγικές αρχές για σοβαρά αδικήματα στο πλαίσιο του Qatar-gate που έχει συγκλονίσει το Ευρωκοινοβούλιο.

Για να προχωρήσει η έρευνα, υπάρχει μία βασική προϋπόθεση: η Εύα Καϊλή να μη διώκεται ήδη στο Βέλγιο για τα ίδια πραγματικά περιστατικά. Η παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα έχει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, Η έρευνα έχει ανατεθεί σε δύο επίκουρους οικονομικούς εισαγγελείς οι οποίοι καλούνται να διακριβώσουν εάν η ευρωβουλευτής προέβη στην τέλεση των εξής αξιόποινων πράξεων:

Δωροληψία πολιτικού προσώπου,
Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα σε συνδυασμό με το άρθρο 57, παράγραφος 4

του ΚΠΔ (περί κωλύματος άσκησης νέας ποινικής δίωξης), καθώς και

Ενώ θα διερευνηθεί και κάθε άλλο αυτεπαγγέλτως διωκόμενο αδίκημα.

Ο οικονομικός εισαγγελέας φέρεται να έχει ζητήσει από τους δύο επίκουρους εισαγγελείς να ζητήσουν άμεσα, μέσω δικαστικής συνδρομής, αντίγραφα της δικογραφίας που μέχρι τώρα έχει σχηματιστεί για την ευρωβουλευτή, αλλά και πιστοποιητικό για τη δικονομική πορείας της έρευνας.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς θα αναμένουν τις απαντήσεις του Βελγίου καθώς απαραίτητη προϋπόθεση για την τύχη της εν Ελλάδι ποινικής έρευνας είναι να μην έχει ασκηθεί στο Βέλγιο δίωξη για τις ίδιες πράξεις σε βάρος της Εύας Καϊλή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί