Εύα Καϊλή: Οι όροι της αποφυλάκισής της

Στο σπίτι της βρίσκεται από χθες η Εύα Καϊλή αφού αποφυλακίστηκε το πρωί από τις φυλακές του Χάρεν στο Βέλγιο. Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πέρασε τους τελευταίους περίπου τέσσερις μήνες (συνελήφθη στις 9 Δεκεμβρίου 2022), στο κατάστημα κράτησης, καθώς είναι η μία εκ των κατηγορουμένων για την υπόθεση Κατάρ-gate που συγκλόνισε τους κόλπους του Ευρωκοινοβουλίου και η οποία αφορά σε χρηματισμό ευρωπαίων αξιωματούχων από το Κατάρ, με σκοπό την προώθηση των συμφερόντων της χώρας του Κόλπου στη Γηραιά Ήπειρο.

Δείτε:

Αποφυλακίστηκε η Καϊλή

Η δημοσιογράφος του Euronews, Έφη Κουτσοκώστα, μάλιστα, ανάρτησε στιγμιότυπο από την αποφυλάκιση της πολιτικού στο Twitter, γράφοντας: «Η Εύα Καϊλή φτάνοντας στο σπίτι της, στις Βρυξέλλες, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είναι χαρούμενη που ξαναβλέπει την κόρη της και ότι θα συνεχίσει τον αγώνα με την αποφασιστικότητα των δικηγόρων της. Ήταν στο αυτοκίνητο μαζί με τον πατέρα της και τον Έλληνα δικηγόρο της».

Οι όροι της αποφυλάκισης

Η Εύα Καϊλή τώρα που επέστρεψε σπίτι της, υποχρεούται να δώσει στις Αρχές τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιεί, στο οποίο θα πρέπει να είναι διαθέσιμη ανά πάσα ώρα αν την αναζητήσουν. Επιπλεόν, η μόνη μετακίνηση που της επιτρέπεται είναι για επείγοντα ιατρικά θέματα και για λόγους ανωτέρας βίας και μόνο ύστερα από άδεια του Εισαγγελέα.

Ακόμα, ισχύει και απαγόρευση εξόδου στο εξωτερικό, καθώς το διαβατήριό της κρατείται από τις Αρχές. Δεν έχει διευκρινιστεί, ωστόσο, αν θα μπορεί να δέχεται επισκέψεις στο σπίτι της. Το μόνο σίγουρο, όμως, είναι ότι δεν μπορεί να έρθει σε επαφή με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο. Παρόλα αυτά, η απόφαση να μην μείνει στο ίδιο σπίτι με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, αποτέλεσε προσωπική επιλογή και όχι νομική υποχρέωση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί