Εύα Καϊλή: Έρευνα στο σπίτι της στο Νέο Ψυχικό παρουσία Βέλγου εισαγγελέα – Κατασχέθηκαν υπολογιστές

Έρευνες πραγματοποίησε η οικονομική αστυνομία στο σπίτι της Εύας Καϊλή στο Ψυχικό και στην οικία της αδελφής της, Μαγδαλένας στην Κηφισιά, από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη.

Παρών στις έρευνες ήταν και Βέλγος εισαγγελέας, εκτελώντας ευρωπαϊκή εντολή για έρευνα από τις βελγικές δικαστικές αρχές. Ο τελευταίος, σύμφωνα με την «Καθημερινή» ζήτησε από στελέχη της οικονομικής αστυνομίας να πραγματοποιήσουν επιτόπιες έρευνες, κατάσχοντας ηλεκτρονικούς υπολογιστές και συναφές hardware.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν βρέθηκε κάτι στις έρευνες, με πηγές από το περιβάλλον της Εύας Καϊλή να υποστηρίζουν ότι «απελπίστηκαν που δεν βρήκαν τίποτα στις Βρυξέλλες και αλλού στον κόσμο και ψάχνουν τα σπίτια, άλλη μία φορά “άνθρακας ο θησαυρός».

Την Τρίτη (27/6) οι συνήγοροι της Ελληνίδας ευρωβουλευτή ανακοίνωσαν ότι η ίδια πλέον μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα στη ζώνη Σένγκεν, μετά από απόφαση του Εφετείου των Βρυξελλών.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Εύα Καϊλή προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Όπως είχαν αναφέρει σε ανακοίνωση οι συνήγοροί της η προσφυγή έγινε «μεταξύ άλλων για παραβίαση της βουλευτικής της ασυλίας καθώς παρακολουθείτο από μυστικές υπηρεσίες κατά την περίοδο που συμμετείχε στην επιτροπή Pega, η οποία διερευνούσε θεσμικά την ύπαρξη παράνομου λογισμικού που παρακολουθούσε τις δραστηριότητες των ευρωβουλευτών και των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται ένα μήνα, μετά την απόφαση των βελγικών αρχών για την Εύα Καϊλή να βγάλει το βραχιολάκι ηλεκτρονικής παρακολούθησης με το οποίο είχε βγει από τη φυλακή όπου κρατούνταν για φερόμενη εμπλοκή στο σκάνδαλο Qatargate.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί