Σύλληψη αστυνομικών στην Αττική: Πουλούσαν ναρκωτικά μέσα από υπηρεσιακό όχημα!

Δύο αστυνομικοί, οι οποίοι υπηρετούν σε υπηρεσίες της Αττικής, ένας αστυφύλακας κι ένας ειδικός φρουρός, συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, μαζί με άλλα τέσσερα άτομα.

Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση – παραβάσεις των νομοθεσιών περί εξαρτησιογόνων ουσιών και ερασιτεχνικού – επαγγελματικού αθλητισμού, καθώς και για παράβαση καθήκοντος.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, στη δικογραφία περιλαμβάνονται κι άλλα πέντε άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών για τα οποία δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Αίσθηση, μάλιστα, προκαλεί η πληροφορία ότι ο αστυφύλακας χρησιμοποιούσε για διακίνηση των ναρκωτικών και… υπηρεσιακό αυτοκίνητο, ενώ βρισκόταν σε υπηρεσία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εφαρμογή ειδικών ανακριτικών τεχνικών, προέκυψε ότι ο συλληφθείς αστυφύλακας, από τον Οκτώβρη του 2022, διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, κυρίως ακατέργαστη κάνναβη. Τις ποσότητες αυτές, τις προμηθευόταν από άλλο συλληφθέντα, ενώ οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν τα σπίτια τους ως χώρους αποθήκευσης.

Παράλληλα, ο αστυφύλακας φέρεται ότι χρησιμοποιούσε μέτρα προφύλαξης και ειδικότερα κωδικοποιημένες συνομιλίες και χρήση διαδικτυακών εφαρμογών στις επικοινωνίες, ενώ, όπως διαπιστώθηκε, διακινούσε ναρκωτικές ουσίες με τη χρήση υπηρεσιακού αυτοκινήτου, κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας.

Ο κατηγορούμενος αστυφύλακας, ενώ βρισκόταν χθες, Σάββατο 8 Απριλίου, σε διατεταγμένη υπηρεσία, με υπηρεσιακό αυτοκίνητο, προφασίστηκε στο συνοδό του ότι έπρεπε να συναντήσει συγγενικό του πρόσωπο, που επρόκειτο να ταξιδέψει. Αμέσως μετά, απομακρύνθηκε από το υπηρεσιακό όχημα και συναντήθηκε με έναν από τους συλληφθέντες, τον οποίο προμήθευσε με κάνναβη, βάρους οκτώ γραμμαρίων.

Όσον αφορά στον ειδικό φρουρό, διαπιστώθηκε ότι προμηθεύτηκε ναρκωτικές ουσίες για προσωπική του χρήση.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των κατηγορούμενων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: 2 κιλά και 536,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 46 δισκία και 11 φιαλίδια με άγνωστες υγρές ουσίες, καθώς και 2 συσκευαστές κενού αέρος και σφράγισης συσκευασιών.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί