Τα «κοράκια» έπιασαν δουλειά

Του Μιχάλη Τζανάκη

Την ίδια ώρα που χιλιάδες συμπολίτες μας διαδήλωναν την αγωνία τους για το μέλλον του ΕΣΥ και μάλλον περισσότεροι του κάνουν το «μνημόσυνο», τα συνήθη «κοράκια» έπιασαν δουλειά!

Ανοίγοντας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο πρώτο και καλύτερο εμφανίζεται το μήνυμα του τραπεζικού «ευαγούς ιδρύματος» που νοιάζεται για την προσωπική και οικογενειακή μου υγεία και μου πρότεινε συγκεκριμένα «προγράμματα» υγείας συγκεκριμένης ασφαλιστικής που συνεργάζεται με την εν λόγω τράπεζα. Τόσο απλά, τόσο όμορφα, τόσο κυνικά! Αυτός ο «όμορφος, αγγελικά πλασμένος» χώρος του νεοφιλελεύθερου κοινωνικού πλιάτσικου δεν χάνει λεπτό!

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε! Με προφανή έμφαση στο τελευταίο ρήμα! «Τελειώσαμε» ή μάλλον «μας τέλειωσαν» με συνοπτικές διαδικασίες! Μερικά φερέφωνα, λίγα τσιτάτα με την μεθοδευμένη αποψίλωση της δημόσιας υγείας, όλα έρχονται περίπου νομοτελειακά!

Επειδή συχνά επικαλούμαστε ότι ως κοινωνία και λαός έχουμε μνήμη … τσιπούρας ή στην καλύτερη περίπτωση λιθρινιού, λαμβάνοντας το μήνυμα θυμήθηκα πως πήγαν περίπατο χιλιάδες ευρώ που με τόσο κόπο «επένδυα» σε άλλη ασφαλιστική είτε με τη μορφή προγραμμάτων υγείας, είτε ως «αποταμιευτικά» προγράμματα! Αναφέρομαι στην αλήστου μνήμης «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ»!  

Η «ιδιωτική πρωτοβουλία» -υπό την αιγίδα του ελληνικού κράτους βεβαίως-βεβαίως- στα καλύτερά της! Λοιπόν, το μέλλον του κράτους-πρόνοιας, όχι μόνο είναι δυσοίωνο, αλλά ας προετοιμάζονται οι νεότερες γενιές ότι θα είναι ζοφερό! Θα πρότεινα μαζί με τις τραπεζικές διαφημίσεις των «προγραμμάτων υγείας» να στέλνονται συνημμένα και οι δημοσκοπήσεις των εταιρειών που δείχνουν ότι το κυβερνόν κόμμα προηγείται δεκαπέντε μονάδες κι ένα παραπεμπτικό για ψυχιατρική εξέταση, έστω και με πληρωμή έτσι για συνδυαστούν όλα αυτά μαζί!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί