H πλούσια αναπληρώτρια

Του Μιχάλη Τζανάκη


Άλλη μια σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της. Σε λίγες μέρες μαζί με τη λήξη του εκπαιδευτικού έτους 2023-2024, 52.000(!!!) αναπληρωτές εκπαιδευτικοί θα πάρουν την άγουσα για τα «αποδυτήρια» προκειμένου να βγάλουν τη «στολή» του εργαζόμενου επιστήμονα και να φορέσουν την αντίστοιχη του άνεργου πτυχιούχου! Άλλη μια χρονιά –τρόπος του λέγειν, κάποιους μήνες- η ελληνική εκδοχή της φυλής των … Βεδουίνων, μετά την περιήγησή της ανά την επικράτεια, όπου το παρολίγον χιλιάρικο του μισθού έφτασε για το ενοίκιο και λιτοδίαιτη διατροφή, ενώ για όσους νόσησαν ή χρειάστηκε άδεια είδαν κουτσουρεμένους τους πενιχρούς μισθούς τους, καθότι αυτό το «είδος» των εργαζομένων έχει κυρίως «υποχρεώσεις και όχι «δικαιώματα».

Η ελληνική Πολιτεία σταθερή στη «στήριξη» της Εκπαίδευσης, φροντίζει ετησίως τη διατήρηση της ελληνικής εκδοχής των εκπαιδευτικών-Βεδουίνων, φροντίζει σταθερά για την οικονομική τους εξαθλίωση, εξασφαλίζει στους μαθητές να μην έχουν τον ίδιο δάσκαλο ή καθηγητή τον επόμενο χρόνο και αντιστοίχως ο δάσκαλος και ο καθηγητής να μη στεριώνει πουθενά, τα περισσότερα να δεισλειτουργούν, ειδικά αυτά της επαρχίας, αφού αποτελούνται μόνο από αναπληρωτές που η δουλειά τους δεν ολοκληρώνεται ποτέ και επιφέρει σοβαρό πλήγμα στον ψυχισμό των μαθητών-τριών που δένονται μαζί τους, αλλά όλα αυτά είναι μάλλον «ψιλά γράμματα» μπροστά στο να πάρουμε τα ΕΣΠΑ για καμιά τεχνολογική φιοριτούρα ή δήθεν «αξιολόγηση», αλλά κατά τ’ άλλα γονείς κουβαλούν … ανεμιστήρες στα σχολικά τμήματα για αποφυγή λιποθυμιών των μαθητών εν ώρα εξέτασης!

Οι πρώην λοιπόν αναπληρωτές και νυν άνεργοι θα στηθούν πάλι σε παράταξη μήπως από Σεπτέμβρη, Οκτώβρη, Νοέμβρη, Δεκέμβρη κλπ κληθούν εκ νέου να σώσουν την χαμένη «τιμή» της ελληνικής εκπαίδευσης με τα 953 ευρώ μηνιαίως –είπαμε αν δεν αρρωστήσουν- και να ψάχνουν εκ νέου καταλύματα, φτηνά εστιατόρια και προσφορές σε κάθε είδους υπηρεσία προκειμένου να επιβιώσουν στην δεύτερη φτωχότερη χώρα της Ευρώπης –μην το ξεχνάμε αυτό- αν και έχουμε φουλ «ανάπτυξη»!

Το υπουργείο α(!)-Παιδείας εδώ και πολλά χρόνια έχει καταφέρει να καταρρακώσει την αξιοπρέπεια χιλιάδων ελλήνων επιστημόνων, να τους ταπεινώνει συστηματικά να τους φτωχοποιεί προσπαθώντας στην κοινωνική περιθωριοποίησή τους και οδηγώντας χιλιάδες οικογένειες σε συστηματική διάλυση, αλλά ένα πράγμα δεν κατάφερε. Να τους στερήσει την ΑΓΑΠΗ που παίρνουν, εκείνη την άδολη αγάπη που οι χαρτογιακάδες γραμματείς και φαρισαίοι δε θα γνωρίσουν ποτέ κι έναν «πλούτο» απροσμέτρητο, όχι στους λογαριασμού μισθοδοσίας τους που αδειάζουν σε δέκα μέρες, αλλά στην ΚΑΡΔΙΑ τους, κάτι που επίσης δε θα αποκτήσουν οι ινστρούκτορες του δήθεν «εκσυγχρονισμού» και των «μεταρρυθμίσεων» που οι λογαριασμοί τους σίγουρα αυγατίζουν, αλλά η καρδιά τους είναι παντελώς κενή!
Έτσι προς επίρρωση των παραπάνω παραθέτω δείγμα αυτού του πλούτου που οι χαρτογιακάδες δεν θα νιώσουν ποτέ, όσο και αν προσπαθήσουν. Φωτογραφίες από παιδάκια Δημοτικού στην αναπληρώτρια δασκάλα τους που δε θα την έχουν την επόμενη χρονιά…
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί