«Μαύρο» σε συνεδρίαση της Βουλής από την κυβέρνηση Μητσοτάκη – Δεν μεταδιδόταν η συζήτηση

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έφτασε στο σημείο να ρίξει «μαύρο» σε συνεδρίαση της Βουλής για να μην μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα του ελληνικού κοινοβουλίου. Πρόκειται για τη συζήτηση σχετικά με το νομοσχέδιο για τις παρακολουθήσεις που διεξάγεται στην Επιτροπή Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.

Όπως κατήγγειλε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, παρόλο που η συνεδρίαση ήταν σε εξέλιξη, το διαδικτυακό κανάλι της Βουλής δεν την μετέδιδε. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός αμέσως μετά την ομιλία του και μόνον τότε ξεκίνησε η μετάδοση.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε ότι δεν έχει υπάρξει προηγούμενο στις συνεδριάσεις των επιτροπών της Βουλής και υπογράμμισε ότι θα διαμαρτυρηθεί στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για πάγια τακτική της κυβέρνησης καθώς επιδιώκει την ομερτά και τη συγκάλυψη. Μάλιστα τη Δευτέρα με το έτσι θέλω βάπτισε απόρρητη τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών ενώ αρνήθηκε να διαταχθεί βίαιη προσαγωγή για τους απόντες Γιάννη Λαβράνο, Φέλιξ Μπίζιο και Ταλ Ντίλιαν – των επιχειρηματιών των Krikel και Intellexa.

Παράλληλα, με ψηφοφορία δι’ εγέρσεως απορρίφθηκε από την πλειοψηφία της ΝΔ που δεν εγέρθησαν τόσο για το μη απόρρητο της διαδικασίας όσο και για το αίτημα για βίαιη προσαγωγή των απόντων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί