Συνάντηση Α. Ξανθού στο Γερακάρι Αμαρίου για το φράγμα του Πλατύ ποταμού

Απαίτηση των κατοίκων για ενημέρωση και αντισταθμιστικό όφελος στην τοπική κοινωνία

Με αφορμή πρόσφατη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός συναντήθηκε στο Γερακάρι του Δήμου Αμαρίου με αυτοδιοικητικούς παράγοντες και πολίτες, με τους οποίους συζήτησε για το σχεδιαζόμενο έργο του φράγματος του Πλατύ ποταμού. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αμαρίου Κ. Κουτελιδάκης και Ν. Μαρκίδης αντίστοιχα, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αμαρίου Μ. Φραγκιουδάκης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Γερακαρίου Α. Κουτελιδάκης, ο πρώην δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αμαρίου Ι. Γενεράλης, οι πρώην δήμαρχοι Α. Παραδεισανός και Μ. Πετρακάκης, ο συντονιστής της Ο.Μ. Αμαρίου Μ. Καλομενόπουλος και ο Γ. Βλαστός μέλος της ΝΕ Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Οι κάτοικοι εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για την πορεία του έργου και τον κίνδυνο να μην υπάρξουν αντισταθμιστικές παρεμβάσεις προ όφελος ολόκληρης της περιοχής του Αμαρίου, ενώ ανέδειξαν την έλλειψη ενημέρωσης και σοβαρής διαβούλευσης από το Δήμο Αμαρίου για ένα μεγάλο έργο που θα επηρεάσει σημαντική τη ζωή και την καθημερινότητα όλων. Τόνισαν επίσης την ανάγκη να προχωρήσουν ταυτόχρονα με το κεντρικό φράγμα, ως ενιαίο έργο, όλα τα συμπληρωματικά έργα που θα εγγυηθούν την κάλυψη των αναγκών του πρωτογενούς τομέα της περιοχής με τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση των πολιτών.

Ο Α. Ξανθός τόνισε, ότι το έργο του φράγματος του Πλατύ ποταμού είναι στρατηγικής σημασίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων λειψυδρίας και των αρδευτικών αναγκών της περιοχής του Νοτίου Ρεθύμνου (Αμάρι-Άγιος Βασίλειος) και επειδή υπάρχει εύλογη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής ότι το τμήμα του έργου που αφορά το Αμάρι και το νότιο Ρέθυμνο οδεύει προς αποσύνδεση από την πορεία του μεγάλου φράγματος, χρειάζεται να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση και η ταυτόχρονη δημοπράτηση και των συνοδών έργων που αφορούν την Αμπαδιά και το Γερακάρι. 

Ο Α. Ξανθός επεσήμανε ότι για τέτοια σημαντικά έργα εθνικής εμβέλειας, χρειάζεται ουσιαστική διαβούλευση του κεντρικού κράτους με την αυτοδιοίκηση, τους τοπικούς φορείς και τους πολίτες και όχι αιφνιδιαστικές αλλαγές στο σχεδιασμό και έλλειμα ενημέρωσης. Δήλωσε ότι θα περιμένει την απάντηση των συναρμόδιων Υπουργείων στην ερώτηση του για τη χρηματοδότηση και δημοπράτηση του έργου και θα διατηρήσει το δίαυλο επικοινωνίας με τους κατοίκους της περιοχής με στόχο την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του έργου προς όφελος της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί