Σκάνδαλο υποκλοπών: Τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ δείχνει ως υπεύθυνο των παρακολουθήσεων ο Δημητριάδης

Τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα έδειξε ως υπεύθυνο των παρακολουθήσεων ο Γρηγόρης Δημητριάδης κατά την εξέτασή του από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνεις της Βουλής.

Ο πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού όταν ρωτήθηκε από την αντιπολίτευση για τις παρακολουθήσεις, υποστήριξε πως δεν γνώριζε, ούτε ο ίδιος ούτε ο πρωθυπουργός για τις επισυνδέσεις και είπε με νόημα: «Δεν γνωρίζαμε τίποτα, αυτά ήταν του Κοντολέοντα».

Αίσθηση προκάλεσε η στάση του ανιψιού του Κυριάκου Μητσοτάκη όταν ρωτήθηκε για την παρακολούθηση του Κωστή Χατζηδάκη, καθώς ήταν η μοναδική φορά που κρύφτηκε πίσω από το απόρρητο και αρνήθηκε να απαντήσει.

Κατά τα άλλα, ο πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού δήλωσε άγνοια για τα πάντα παρά τις επίμονες ερωτήσεις που δέχτηκε από την αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε πως δεν γνωρίζει για τις παρακολουθήσεις των προσώπων που περιλαμβάνονται στις λίστες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ δήλωσε άγνοια τόσο για το Predator, όσο και για τους επιχειρηματίες και τις εταιρείες που εμπλέκονται (Krikel, Intellexa) αλλά και για την ΚΕΤΥΑΚ. Παραδέχθηκε τη γνωριμία μόνο με τον επιχειρηματία Γιάννη Λαβράνο ενώ επέμεινε στην θέση του πως παραιτήθηκε με δική του πρωτοβουλία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί