Αν. Ξανθός για παραίτηση Αλ. Τσίπρα: Πράξη πολιτικής γενναιότητας και ευθύνης

Δήλωση Ανδρέα Ξανθού για την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα:

Η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά την οδυνηρή ήττα στις πρόσφατες εκλογές, αποτελεί μια πράξη πολιτικής γενναιότητας και ευθύνης. Με την επιλογή αυτή, ο Αλ. Τσίπρας τιμά την προσωπική του ιστορία και διαδρομή και ταυτόχρονα σέβεται το συλλογικό εγχείρημα της ελληνικής «κυβερνώσας» Αριστεράς, το οποίο ο ίδιος «σφράγισε» ανεξίτηλα με την προσωπικότητα του. Ο Αλ. Τσίπρας αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι δεν βρέθηκε τυχαία στο ρόλο του ηγέτη μιας μεγάλης προοδευτικής παράταξης και του Πρωθυπουργού της χώρας. Γιατί ή ώρα της αξιοπρεπούς αποχώρησης είναι μια κομβική στιγμή στη ζωή κάθε πολιτικού προσώπου, πολύ περισσότερο ενός χαρισματικού ανθρώπου που έχει κερδίσει την εκτίμηση και το θαυμασμό μεγάλου κομματιού της κοινωνίας.

Είμαστε πολύ περήφανοι όσοι είχαμε την τιμή να συμπορευτούμε μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα στα δύσκολα, να μοιραστούμε ευθύνες, επιτυχίες και αποτυχίες. Μετά από την αποχώρηση του, μια εξέλιξη που προφανώς βάζει το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη διαδικασία μιας επώδυνης μετάβασης, οφείλουμε όλοι μας να δεσμευτούμε πως θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να αναδείξουμε συλλογικά και δημοκρατικά τη νέα μας ηγεσία και για κρατήσουμε το κόμμα ενωμένο, αξιόμαχο και προσηλωμένο στις αξίες της Αριστεράς και της κοινωνικής αλλαγής.

Σχετικά Άρθρα

2 Thoughts to “Αν. Ξανθός για παραίτηση Αλ. Τσίπρα: Πράξη πολιτικής γενναιότητας και ευθύνης”

  1. Ερηνη

    Είναι κανών των ανικάνων
    τον ικανό να κάνουν νάνον.
    Μποστ.

  2. Μαρία Μυτιληνου

    Ο πιο έντιμος πολιτικός, ο πιο χαρισματικός και ο πιο απλός αρχηγός κόμματος που έχει περάσει ποτε. Θα περιμενουμε να ξαναρθη, θα είμαστε πάντα μαζί του

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί