Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους ο Π. Φιλιππίδης

Σε κλάματα ξέσπασε η σύζυγος του Πέτρος Φιλιππίδης στο άκουσμα της απόφασης να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Δείτε:

Πέτρος Φιλιππίδης: Να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους πρότεινε η εισαγγελέας

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και με ομόφωνη απόφαση του έκανε δεκτό το αίτημα για αντικατάσταση προσωρινής κράτησης του Πέτρου Φιλιππίδη.

Με την ίδια απόφαση επέβαλλε στον κατηγορούμενο για βιασμό και απόπειρα βιασμών ηθοποιό τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του 2 φορές το μήνα και εγγυοδοσία 20.000 ευρώ.

Η πρόταση της εισαγγελικής λειτουργού – «Δεν είναι επικίνδυνος να τελέσει τα ίδια αδικήματα»

Η εισαγγελική λειτουργός στην αγόρευση της σημείωσε ότι ο κατηγορούμενος, ο οποίος τα ξημερώματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πρόβλημα υγείας, δεν είναι επικίνδυνος να τελέσει τα ίδια αδικήματα.

«Το δικαστήριο καλείται να αποφασίσει με βάση των Κώδικα και όχι άλλες παραμέτρους. Το δικαστήριο καλείται απερίσπαστο και “κουφό” να εξετάσεις τις παραμέτρους. Είναι ηθοποιός που δραστηριοποιήθηκε στο θέατρο και την τηλεόραση μέχρι την προσωρινή κράτηση του. Όλες οι επιθέσεις είχαν κοινό τόπο το θέατρο και την τηλεόραση Δεν είναι ευπρόσδεκτος σε αυτό το χώρο. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι καταγγελλόμενες πράξεις έλαβαν χώρα πριν πολλά χρόνια και δεν έχουν περιέλθει σε γνώση του δικαστηρίου σας ίδιες συμπεριφορές» ανέφερε χαρακτηριστικά και διερωτήθηκε «Είναι επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη;» απαντώντας: «Η προσωρινή κράτηση έχει προληπτικό σκοπό. Στο παρόν στάδιο κρίνεται ότι η επιβολή περιοριστικών όρων είναι επαρκής και ικανή για να το αποτρέψει από ίδιες πράξεις και να εξασφαλίσει την παρουσία του στο δικαστήριο. Έχει γνωστή κατοικία, δεν υπήρξε φυγόδικος ή φυγόποινος».

Η εισαγγελέας πρότεινε να επιβληθεί στον Πέτρο Φιλιππίδη απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του αλλά και η καταβολή εγγυοδοσίας 50.000 ευρώ.

Ο γιατρός του κατηγορούμενου καταθέτοντας στο δικαστήριο χαρακτήρισε την κατάθεση του βεβαρυμμένη.

«Ο σακχαρώδης διαβήτης αυξάνει την πιθανότητα εκδήλωσης καρδιαγγειακών παθήσεων. Αυτό που συνέβη ήταν αναμενόμενο. Λόγω του υποκείμενου νοσήματος και λόγω του ότι βρέθηκε σε έντονα στρεσογόνες συνθήκες μπορεί να του προκαλέσουν τέτοια θέματα. Αυτό που έπαθε πρακτικά σημαίνει ότι τμήμα του εγκεφάλου του Φιλιππιδη δεν αιματώθηκε» κατέθεσε.

Δικηγόρος Φιλιππίδη: «Στην κατάσταση που είναι ούτε σεξ δε θα μπορεί κάνει, όχι να βιάσει»

Πέτρος Φιλιππίδης

Νωρίτερα, ο συνήγορος του κατηγορούμενου ηθοποιού Μιχάλης Δημητρακόπουλος υποστήριξε ότι ο εντολέας του δεν είναι σε θέση να πληρώσει εγγύηση. «Δεν έχει ούτε 5.000 ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ έθεσε και το θέμα να οδηγηθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στο χθεσινό επεισόδιο λέγοντας: «Ο Φιλιππίδης στην κατάσταση που είναι ούτε σεξ δε θα μπορεί κάνει, όχι να βιάσει. Από το να μου πεθάνει στη φυλακή, προτιμώ να μου πεθάνει στο σπίτι του».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί