Πέτρος Φιλιππίδης: Να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους πρότεινε η εισαγγελέας

Να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Πέτρος Φιλιππίδης πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας κατά τη διάρκεια της εξέτασης της παράτασης της προσωρινής κράτησης του στις φυλακές.

Η εισαγγελική λειτουργός στην αγόρευση της σημείωσε ότι ο κατηγορούμενος, ο οποίος τα ξημερώματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πρόβλημα υγείας, δεν είναι επικίνδυνος να τελέσει τα ίδια αδικήματα.

«Το δικαστήριο καλείται να αποφασίσει με βάση των Κώδικα και όχι άλλες παραμέτρους. Το δικαστήριο καλείται απερίσπαστο και “κουφό” να εξετάσει τις παραμέτρους. Είναι ηθοποιός που δραστηριοποιήθηκε στο θέατρο και την τηλεόραση μέχρι την προσωρινή κράτηση του. Όλες οι επιθέσεις είχαν κοινό τόπο το θέατρο και την τηλεόραση Δεν είναι ευπρόσδεκτος σε αυτό το χώρο. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι καταγγελλόμενες πράξεις έλαβαν χώρα πριν πολλά χρόνια και δεν έχουν περιέλθει σε γνώση του δικαστηρίου σας ίδιες συμπεριφορές» ανέφερε χαρακτηριστικά και διερωτήθηκε «Είναι επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη;» απαντώντας: «Η προσωρινή κράτηση έχει προληπτικό σκοπό. Στο παρόν στάδιο κρίνεται ότι η επιβολή περιοριστικών όρων είναι επαρκής και ικανή για να το αποτρέψει από ίδιες πράξεις και να εξασφαλίσει την παρουσία του στο δικαστήριο. Έχει γνωστή κατοικία, δεν υπήρξε φυγόδικος ή φυγόποινος».

Η εισαγγελέας πρότεινε να επιβληθεί στον Πέτρο Φιλιππίδη απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του αλλά και η καταβολή εγγυοδοσίας 50.000 ευρώ.

Ο γιατρός του κατηγορούμενου καταθέτοντας στο δικαστήριο χαρακτήρισε την κατάθεση του βεβαρυμμένη.

«Ο σακχαρώδης διαβήτης αυξάνει την πιθανότητα εκδήλωσης καρδιαγγειακών παθήσεων. Αυτό που συνέβη ήταν αναμενόμενο. Λόγω του υποκείμενου νοσήματος και λόγω του ότι βρέθηκε σε έντονα στρεσογόνες συνθήκες μπορεί να του προκαλέσουν τέτοια θέματα. Αυτό που έπαθε πρακτικά σημαίνει ότι τμήμα του εγκεφάλου του Φιλιππιδη δεν αιματώθηκε» κατέθεσε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί