Εθελοντική αιμοδοσία στην Ν. Αλικαρνασσό την Τετάρτη 1 Ιουνίου

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 01/06/2022 στον προαύλιο χώρο του I.N Αγίου Νικολάου και ώρες 17:30 – 21:00 

με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του ΠΑΓΝΗ. Την αιμοδοσία διοργανώνει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» με τη στήριξη της Ενορίας του Αγίου Νικολάου.

 Οδηγίες για τους αιμοδότες  

-Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες από 18-65 ετών. Πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν κοιμηθεί επαρκώς το προηγούμενο βράδυ και να έχουν περάσει 2 ώρες από το μεσημεριανό. 

-Μαζί τους πρέπει να έχουν την αιμοδοτική τους κάρτα ή το ΑΜΚΑ και ένα έγγραφο ταυτοποίησης λ.χ την αστυνομική τους ταυτότητα.   

-Σημαντικό είναι ότι ο «Αιματοκρήτης» και οι συνεργαζόμενοι φορείς δε διαθέτουν τράπεζα αίματος, ούτε διαχειρίζονται το αίμα που συλλέγεται.  Οι αιμοδότες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις μονάδες που έχουν προσφέρει σε περίπτωση μελλοντικής ανάγκης σε αίμα, δικής τους ή οικείων τους προσώπων.  Στο χώρο της αιμοδοσίας μπορεί να γίνει αίτηση για έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας για όσους αιμοδότες δεν την έχουν ακόμη προμηθευτεί.  

Παράλληλα με την αιμοδοσία θα υπάρχει δυνατότητα για:  

-Ενημέρωση&Εγγραφή δωρητών μυελού οστών, σε συνεργασία με το Όραμα Ελπίδας (για τους αιμοδότες <45 ετών), μέσω δειγματοληψίας αίματος. 

-Ενημέρωση&Εγγραφή Δωρητών Οργάνων στο Εθνικό Μητρώο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων  

-Ενημέρωση και παράδοση ασκού για δωρεά ομφάλιου αίματος (για έγκυες  γυναίκες) σε συνεργασία με τη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης  

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Τεφέλι Κυριακή 5 Ιουνίου

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Τεφέλι πραγματοποιεί ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος “Αιματοκρήτης” σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τεφελίου την Κυριακή 5 Ιουvίου 2022 και ώρες 10:00-13:30.  Οι αιμοληψίες θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου από την κινητή μονάδα του ΠΑΓΝΗ ενώ εθελοντές του Αιματοκρήτη θα είναι στη διάθεση όλων για ενημέρωση σχετικά με την αιμοδοσία, τη δωρεά μυελού των οστών, τη δωρεά ομφάλιου αίματος και τη δωρεά οργάνων. 

Παρακαλούνται οι εθελοντές αιμοδότες όπως έχουν μαζί τους την αιμοδοτική τους κάρτα ή το ΑΜΚΑ τους και την αστυνομική τους ταυτότητα.  

Οι εθελοντικές αιμοδοσίες του “Αιματοκρήτη” είναι ανοικτές για όλους, δεν υπάρχει οποιασδήποτε μορφής διαχείρισης αίματος ενώ κάθε μονάδα αίματος καταχωρείται στο όνομα του αιμοδότη/αιμοδότριας και ο οποίος μπορεί να καλύψει πιθανές μελλοντικές ανάγκες σε αίμα δικές του ή οικείων του προσώπων. 

Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνθρωποι από 18-65 ετών (κάθε 3 μήνες οι άνδρες και κάθε 4 οι γυναίκες). Πρέπει να έχουν κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ χωρίς κατανάλωση αλκοόλ, να έχουν πάρει ελαφρύ πρωινό πριν την αιμοδοσία και να είναι καλά ενυδατωμένοι. 

Για πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον σύλλογο “Αιματοκρήτης” στα τηλ.  2810 239 773 ή 6978247010 email aimatocritis@hotmail.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί