Προκλητικός Μητσοτάκης: Καλύπτει τα ΜΑΤ για την άγρια επίθεση στο ΑΠΘ και ρίχνει τις ευθύνες στους φοιτητές

Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, Παρασκευή 27 Μαΐου 2022. ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

“Ή με τη βαριοπούλα ή με τη βιβλιοθήκη”

EUROKINISSI

Η εικόνα του πεσμένου αιμόφυρτου φοιτητή που χτυπήθηκε εν ψυχρώ από βομβίδα κρότου-λάμψης των ΜΑΤ μέσα στην πανεπιστημιούπολη της Θεσσαλονίκης δεν συγκίνησε τον πρωθυπουργό που υπερασπίστηκε την έκρηξη της αστυνομικής βίας ρίχνοντας το φταίξιμο στους φοιτητές.

Δείτε:

Υπόλογος για τη βία ο Κυριάκος Μητσοτάκης

 Επίθεση των ΜΑΤ στο ΑΠΘ – Τραυματίστηκε φοιτητής από κρότου – λάμψης (Βίντεο)

Στο φως βίντεο από το ΑΠΘ: Ασφαλίτες με σακίδια κινούνται μαζί με τα ΜΑΤ

Στο φως από καθηγητή του ΑΠΘ βίντεο ντοκουμέντο με την εισβολή των ΜΑΤ – Φοιτητής καταγγέλλει επίθεση από ασφαλίτες

Στήνουν σκηνικό έντασης- ΑΠΘ: Μυστηριώδης άνδρας, αφού προκαλεί τα ΜΑΤ, εξαφανίζεται και αυτά κάνουν επίθεση στους φοιτητές! (βίντεο)

Η Ελλάδα του Μητσοτάκη: ΜΑΤ σέρνουν αιμόφυρτο φοιτητή στο ΑΠΘ -«Πονάω, δεν μπορώ να πάρω ανάσα» (βίντεο)

«Λάδι στη φωτιά» από τον πρωθυπουργό που αγνόησε επιδεικτικά την αστυνομική βία που κατ’ εξακολούθηση στιγματίζει τον ακαδημαϊκό χώρο του ΑΠΘ.

Κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής του τοποθέτησης, στο υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής (27/05), επέρριψε τις ευθύνες στους φοιτητές για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και με το βλέμμα στον ΣΥΡΙΖΑ έθεσε το δίλημμα: «Με τις βαριοπούλες ή με τη βιβλιοθήκη;».

Η σοκαριστική εικόνα ενός νέου παιδιού που βάφει με το αίμα του το πεζοδρόμιο μετά την ευθεία βολή βομβίδας κρότου-λάμψης των ΜΑΤ μάλλον δεν προβλημάτισε τον πρωθυπουργό που απλώς σχολίασε ότι οι φοιτητές επιτέθηκαν στους αστυνομικούς.

«Η ίδια η ζωή, λοιπόν, αποκαλύπτει την υποκρισία του λαϊκισμού, όπως και χθες, που μερικοί νεαροί επιτέθηκαν στους αστυνομικούς οι οποίοι προστάτευαν τα έργα κατασκευής της νέας βιβλιοθήκης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο», είπε. 

Χθες, σημειώθηκε μία ακόμη ημέρα έντασης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας φοιτητικών συλλόγων ενάντια στην παρουσία πάνοπλων δυνάμεων των ΜΑΤ στο χώρο του πανεπιστημίου ενώ συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή της βιβλιοθήκης στην παλιά κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό» στη ΣΘΕ.

Εκτός από τους φοιτητές, στο στόχαστρο του πρωθυπουργού βρέθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το ψευτο-δίλημμα: «με τις βαριοπούλες ή με τη βιβλιοθήκη» βρήκε ευκαιρία να επιτεθεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην απεγνωσμένη προσπάθειά του να δικαιολογήσει την ωμή αστυνομική βία και τις εικόνες ντροπής.

«Επιτέλους, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διαλέξει: με τη γνώση και την ελευθερία ή με τις κουκούλες και τη βία; Βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα;» ανέφερε χαρακτηριστικά υπερασπιζόμενος το νέο νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια το οποίο έχει εγκριθεί στο υπουργικό συμβούλιο και παρουσιάστηκε αναλυτικά από την υπουργό Παιδείας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί