Γεωργιάδης: Fake news για τη ρήτρα στο ρεύμα- Την χρεώνει στον… ΣΥΡΙΖΑ για να γλιτώσει το “ξύλο” των πολιτών!

Το πρωτοσέλιδο της «Αυγής» με τίτλο «Απύθμενο θράσος», το οποίο κοσμείται από φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Άδωνι Γεωργιάδη και την προκλητική ομολογία του υπουργού Ανάπτυξης ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής έγινε για να προστατεύει τους παρόχους ενέργειας, προκάλεσε πανικό στο Μαξίμου, τους βουλευτές της ΝΔ και τα δεξιά τρολ.

Δείτε επίσης: Μπουρδολογίες Γεωργιάδη: Οι Έλληνες δεν αντέχουν τις αυξήσεις στο ρεύμα κι αυτός λέει ότι ο Στάσσης τούς έκανε καλό! (βίντεο)

Ο Άδωνις Γεωργιάδης για μια ακόμα φορά επιστράτευσε fake news κατά της «Αυγής» σε μια προσπάθεια να παραπλανήσει τους πολίτες που είναι οργισμένοι από την εξαθλίωση στην οποία τους οδηγεί η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη και στην ενέργεια.

Έτσι, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έσπευσε με ανάρτησή του στο Twitter να δώσει «γραμμή» στα δεξιά τρολ, υποστηρίζοντας ότι τη ρήτρα αναπροσαρμογής την ψήφισε και εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Λέγοντας, δηλαδή, ψέματα.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ΡΑΕ η ρήτρα αναπροσαρμογής αποφασίστηκε, επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά, με απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής τον Απρίλιο του 2013 ενώ το 2019 εκδόθηκε Οδηγία από την ΕΕ, η οποία δεν έχει ενσωματωθεί στο εθνικό δίκαιο αι η οποία σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσό, διαφοροποιεί τελείως το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται οι εταιρείες παροχής ρεύματος σε σχέση με όσα προβλέπονται στην υπουργική απόφαση του 2013.

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε την εφαρμογή της ρήτρας αναπροσαρμογής από τις 5 Αυγούστου του 2021.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί