Ποδηλατικός γύρος Πεδιάδας ύστερα από 2 χρόνια

Ύστερα από δύο χρόνια, λόγω της πανδημίας, θα πραγματοποιηθεί ο 10ος ποδηλατικός γύρος Πεδιάδας, την Κυριακή 8 Μαΐου. 

Ο ποδηλατικός γύρος, με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης διατρέχει τα χωριά που συμμετέχουν αναβιώνοντας  τις δεκαετίες 1950 -1960 που το ποδήλατο  ήταν μέσο μεταφοράς για μαθητές ,τεχνίτες ,επαγγελματίες κ.α.

Με αφετηρία τους Αποστόλους οι ποδηλάτες διασχίζουν τα χωριά Σαμπά, Ζωφόροι, Βόνη  Γαλατά, Θραψανό και καταλήγουν στην περιοχή Λειβάδες σε μια αξέχαστη βόλτα , στην ανοιξιάτικη φύση , σε μια όμορφη διαδρομή.

Όπως αναφέρουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής, «πρόκειται για μια εκδήλωση που σχετίζεται με την ιστορία ,την παράδοση, το περιβάλλον και στηρίζεται από το Δήμο Μινώα.  Στέλνει το μήνυμα για τη θέση που πρέπει να έχει το ποδήλατο στην καθημερινότητα  ως εναλλακτικό μέσο μεταφοράς και ως ήπια μορφή ασκήσεις. Η απόσταση είναι 15 χιλιόμετρα σε ασφαλτοστρωμένο  δρόμο με δωρεάν συμμετοχή που διαρκεί από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι.  Συνεργάζονται οι  πολιτιστικοί  σύλλογοι Αποστόλων, Σαμπά, Ζοφόρων, Βόνης, Γαλατά, Θραψανού αναδεικνύοντας τις δυνατότητες της κοινής δράσης, θέτοντας τις βάσεις και για μελλοντικές. Για όσους δεν διαθέτουν ποδήλατο  θα υπάρχουν προς ενοικίαση με 10 ευρώ αρκεί να δηλωθεί στους συλλόγους μέχρι την Πέμπτη12 Μαΐου  στις 10 το βράδυ». 

Πληροφορίες σε όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους και  στη Μαρία Δαμιανάκη τηλ. 6976471830.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί