“Μπλόκο” από ΕΚΗ και σωματεία εργαζομένων στον υπουργό Τουρισμού- Του χάλασαν τη φιέστα στο λιμάνι (φωτο)

 

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας βρέθηκε εχθές στο Ηράκλειο, προκειμένου να κάνει ό,τι ξέρει καλά αυτή η κυβέρνηση: με μια φιέστα να κηρύξει την έναρξη της τουριστικής σεζόν, προσπαθώντας να κρύψει όλα τα μεγάλα προβλήματα και τις αδιέξοδες πολιτικές. Αλλά ΕΚΗ και σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων και άλλων άλλων κλάδων χάλασαν τη φιέστα, καθώς βρέθηκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου, όπου ήταν ο υπουργός Τουρισμού, σήκωσαν πανό και τη φωνή διαμαρτυρίας τους, αναγκάζοντας τον κ. Κικίλια να συνομιλήσει μαζί τους αλλά και να υπάρξει αργότερα συνάντηση.

Όπως έγραψε στα social media ο πρόεδρος του ΕΚΗ, Στ. Βοργιάς, η “υποδοχή” του Υπουργού Τουρισμού έγινε από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και τα Σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Μαγείρων Ζαχαροπλαστών, Τουριστικών Λεωφορείων και Λιμενεργατών.

Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα 13 άτομα και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Η επίσκεψη Κικίλια

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, στο Ηράκλειο, για δύο εκδηλώσεις που συμβολίζουν την έναρξη της τουριστικής σεζόν, βρίσκεται ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος νωρίτερα το πρωί της Κυριακής παρέστη σε εκδήλωση στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 5,της TUI, που χρησιμοποιεί το λιμάνι του Ηρακλείου ως βάση για τις κρουαζιέρες που πραγματοποιεί.

Ο κ. Κικίλιας σε δηλώσεις του ανέφερε ότι υπήρξε η υπόσχεση για μια ισχυρή σεζόν, που όπως όλα δείχνουν, γίνεται πράξη.

«Είναι μια συνολική, οργανωμένη και δυνατή προσπάθεια, για να φέρουμε το μέγιστο δυνατό εισόδημα στη χώρα, να στηρίξουμε τη μέση ελληνική οικογένεια, τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που ζουν από τον τουρισμό» είπε ο κ. Κικίλιας. Ο ίδιος ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους του τουρισμού, προσθέτοντας ότι η Κρήτη αποτελεί τη «ναυαρχίδα» του τουρισμού για τη χώρα και πως μέσα στην τουριστική περίοδο θα επισκεφθεί και άλλες φορές το νησί.

«Είναι άλλο το να έχει κανείς τουριστική περίοδο Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο και άλλο να ξεκινάει το Μάρτη και τον Απρίλη και να τελειώνει τον Νοέμβρη και τον Δεκέμβρη» είπε ο κ. Κικίλιας. Στόχος είναι να «έχουμε πολλούς, αλλά κυριως ποιοτικούς τουρίστες, επισκέπτες και ταξιδιώτες σε όλη τη χώρα. Στη δύσκολη συγκυρία που ζούμε, πρέπει να στηρίξουμε την ελληνική οικονομία, που μεταφράζεται σε στήριξη της μέσης ελληνικής οικογένειας, που θα το κάνουμε με όλη μας την καρδιά» είπε.

Ο υπουργός Τουρισμού εξέφρασε την αισιοδοξία του, και απέδωσε το τουριστικό ρεύμα που παρατηρείται, στη σκληρή δουλειά που έγινε το περασμένο φθινόπωρο και το χειμώνα:

«Δουλέψαμε σκληρά τον χειμώνα. Η δουλειά ενός υπουργού είναι το φθινόπωρο και το χειμώνα για την επόμενη σεζόν, και παρά τις δυσκολίες είμαστε εδώ όλοι μαζί, για να παλέψουμε – και βέβαια υπάρχει αισιοδοξία. Υπάρχει αισιοδοξία, όχι γιατί τα πράγματα γίνονται αυτόματα, αλλά με πολλή προσπάθεια και δύναμη» εξήγησε ο κ. Κικίλιας.

Για τους εποχικούς εργαζόμενους που του εξέθεσαν τα προβλήματά τους, ανέφερε πως «τους ανθρώπους του τουρισμού, από όπου και αν προέρχονται, εμείς τους αγκαλιάζουμε και τους αγαπάμε. Δεν μπορούμε να ζητάμε από αυτούς τους ανθρώπους να είναι φιλόξενοι με τους ταξιδιώτες και να μην τους ακούμε. Ό,τι προβλήματα υπάρχουν, ανεξάρτητα αν είναι της δικής μου ή όχι αρμοδιότητας, εγώ τα ακούω με πολύ μεγάλη χαρά και θα δω πώς μπορώ να βοηθήσω. Η προσπάθεια είναι συνολική, ομαδική και κοινή» πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας.

Τον κ. Κικίλια στο λιμάνι του Ηρακλείου υποδέχθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΚΗ, Μηνάς Παπαδάκης ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την φετινή σεζόν, λέγοντας ότι αναμένεται διπλασιασμός, τόσο στις προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων, όσο και σε επιβάτες, ανακοινώνοντας ότι σε άμεσο χρόνο θα ξεκινήσει το έργο του αρχιτεκτονικού φωτισμού του φρουρίου Κούλε, για το οποίο έχουν δοθεί σχετικές εγκρίσεις από το υπουργείο Πολιτισμού και έχουν εξασφαλιστεί χρηματοδοτήσεις από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Αύριο, ο κ. Κικίλιας θα παραβρεθεί στο αεροδρόμιο «Ν.Καζαντζάκης» σε τελετή ονοματοδοσίας αεροσκάφους της TUI, που θα λάβει συμβολικά το όνομα «Ηράκλειο».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί