Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ηρακλείου για την απεργία της 6ης Απριλίου

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ για την απεργία της 6ης Απριλίου:

Στις 6 του Απρίλη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10 Π.Μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ü  Αυξήσεις στους μισθούς μας, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού!

ü  Να σταματήσει η φοροληστεία στα καύσιμα, στη ΔΕΗ και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης!

ü  Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, μονιμοποίηση των αναπληρωτών, εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών.

ü  Να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Λεφτά για υγεία και παιδεία – όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία!

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε, την Τετάρτη 6 Απριλίου

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  γιατί το στομάχι σφίγγει, βλέποντας καθημερινά παιδιά να ξεσπιτώνονται, αντί να είναι στο σχολείο, να περπατάνε μόνα τους χιλιόμετρα για να γλυτώσουν από τη φρίκη του πολέμου, να ψάχνουν μάταια τους γονείς τους. Δύο λαοί, που ζούσαν για δεκαετίες ειρηνικά, χύνουν ξανά το αίμα τους, εξαιτίας της απαράδεκτης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, εξαιτίας ενός ακόμα ιμπεριαλιστικού πολέμου στη γειτονιά μας, εξαιτίας του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ/ΝΑΤΟ-Ε.Ε. με τη Ρωσία για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών τους ομίλων, για τα (ματωμένα) κέρδη τους.

Οι εργαζόμενοι όμως δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας.

Γιατί να σκοτώνονται οι λαοί για του αφέντη το φαΐ;

Τι συμφέρον έχει ο λαός μας, όταν η χώρα μας, με απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, στέλνει όπλα, διαθέτει βάσεις και υποδομές στα νατοϊκά στρατεύματα, παίρνει ουσιαστικά μέρος σε αυτό το μακελειό; Αυτές οι επικίνδυνες αποφάσεις στοχοποιούν τον λαό μας, σε μια αντιπαράθεση που γίνεται μόνο για τα κέρδη των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών. Μερίδιο από τη λεία, από τη νέα μοιρασιά, επιδιώκουν και οι δικοί μας «αφεντάδες».

Γι’ αυτό εμπλέκει την Ελλάδα στον πόλεμο η ελληνική κυβέρνηση, κι όχι γιατί τους πήρε ο πόνος για τον λαό της Ουκρανίας, όπως λέει. Γι’ αυτό όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις αναβάθμισαν τη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ, με νέες βάσεις, με στρατιωτικές αποστολές.

Εμείς όμως, οι εργαζόμενοι, δεν έχουμε κανένα συμφέρον να διαλέξουμε ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο, είτε αυτό της Ρωσίας, είτε αυτό των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. Είμαστε με τους λαούς όλου του κόσμου, με το δικαίωμά τους να αποφασίζουν οι ίδιοι για τις τύχες τους, να ζουν ειρηνικά, με δικαιώματα και αξιοπρέπεια και όχι μέσα στη φρίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου ή στην καθημερινότητα ενός άλλου, ακήρυχτου πολέμου, της φτώχειας, της ανεργίας και της εκμετάλλευσης.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  γιατί η  ακρίβεια, σε συνδυασμό με την καθήλωση των μισθών προκαλούν ασφυξία σε κάθε σπίτι. Ακούμε συνέχεια πως λεφτά δεν υπάρχουν για να μειωθούν οι δυσβάσταχτοι φόροι, αλλά λεφτά βρίσκονται όταν πρέπει να πληρωθούν πολεμικοί εξοπλισμοί για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ που ξεπερνούν τα 5 δις € κάθε χρόνο!

Ακούμε συνέχεια από όλες τις κυβερνήσεις πως λεφτά δεν υπάρχουν για μαζικούς, μόνιμους διορισμούς, ώστε να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία, πως η μονιμοποίηση όσων εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση είναι ανεδαφικό αίτημα, πως δεν γίνεται να βρεθούν νέες αίθουσες για να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στην τάξη κλπ. Την ίδια ώρα, εμείς, αλλά και τα σχολεία, πληρώνουμε δυσβάσταχτα το ρεύμα και τα καύσιμα, τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ, όχι μόνο εξαιτίας του πολέμου, αλλά και της περιβόητης «πράσινης μετάβασης», που γεμίζει κέρδη τα ταμεία των «πράσινων» επιχειρηματικών ομίλων.

Ακούμε συνέχεια πως δεν υπάρχουν «λεφτόδεντρα» και άρα δεν μπορεί να στηριχτεί ουσιαστικά το σύστημα υγείας, να κατασκευαστούν-επισκευαστούν σχολεία, αλλά 11 δις € από το περιβόητο ταμείο ανάκαμψης δίνονται απλόχερα στο κεφάλαιο, στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Η λύση είναι μία… στις 6 Απρίλη, κλείνουμε τα σχολεία!

Δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία!

Τώρα η οργή, ο θυμός και η αγανάκτηση να γίνουν οργανωμένη δύναμη, για να διεκδικήσουμε αξιοπρεπείς μισθούς, ουσιαστική στήριξη από την κυβέρνηση στο παιδαγωγικό μας έργο, για να μην προχωρήσουν τα σχέδια κατηγοριοποίησης των σχολείων, μέσω της αντιδραστικής-αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης.

Δίνουμε αποφασιστική απάντηση στις απειλές της κυβέρνησης, στην οργανωμένη προσπάθεια, μέσω του μηχανισμού των Συντονιστών Εκπαίδευσης, να αλλάξουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων τις συλλογικές τους αποφάσεις και να εφαρμόσουν την αξιολόγηση, ενάντια στις πειθαρχικές διώξεις.

Κλιμακώνουμε την πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλεία, τις κινητοποιήσεις για το άνοιγμα των πινάκων, για μονοετή υπηρέτηση της οργανικής, για την εξίσωση αδειών και δικαιωμάτων.

Συνεχίζουμε την πρωτοβουλία δεκάδων Συλλόγων Π.Ε. για το ωράριο των Νηπιαγωγών.

 Προσπερνάμε τη στάση αναμονής και αποδοχής της κατάστασης που ακολουθεί η πλειοψηφία

του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. , τη συμβιβαστική γραμμή της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ.

Έχουν ρίξει λευκή πετσέτα στην κυβέρνηση. Στα λόγια μιλάνε για την απεργία, στην πράξη όμως καλούν τους εργαζόμενους να «βάλουν πλάτη» και «να σφίξουν το ζωνάρι». Ακόμα και τις δράσεις που αποφασίζουν (π.χ. περιφερειακές συσκέψεις – κινητοποιήσεις για την παιδεία) ούτε οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές τους δεν τις στηρίζουν.

Η ΑΔΕΔΥ, με το απαράδεκτο ψήφισμα για τον πόλεμο στην Ουκρανία (που πρότειναν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και ψήφισαν ΔΑΚΕ – ΔΗ.ΣΥ. και ΑΝΑΤΡΟΠΗ), καλεί τους εργαζόμενους να στοιχηθούν πίσω από την κυβέρνηση. Δε λένε κουβέντα για την απαράδεκτη εμπλοκή της χώρας στο ιμπεριαλιστικό σφαγείο. Ξεπλένουν τις τεράστιες ευθύνες ΝΑΤΟ – ΗΠΑ και Ε.Ε. Βάζουν το κίνημα των Δ.Υ. να παλεύει κάτω από τη σημαία τους ενός ληστή απέναντι στον άλλο!

Στην ίδια κατεύθυνση «κινείται» και η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ που ευθυγραμμίζεται με τους στόχους της αστικής τάξης  και των συμμάχων της και εκφράζει τη στήριξή της στη θέσπιση/ συνέχιση εκτάκτων μέτρων για τη στήριξη της οικονομίας, συνεχίζοντας την επικίνδυνη λογική  Ελλήνων και ξένων πολιτικών στελεχών ότι σε αυτές τις συνθήκες «όλοι πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια», ενώ  γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τις συνέπειες του ιμπεριαλιστικού πολέμου και ανεξάρτητα με την έκβασή του , οι λαοί θα κληθούν να πληρώσουν «το μάρμαρο» !

Οι θέσεις τους είναι επικίνδυνες για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και πρέπει να απομονωθούν από τους εργαζόμενους.

Η πλειοψηφία του Δ.Σ. του σωματείου μας «Δ. Θεοτοκόπουλος» αποφάσισε τη συμμετοχή του σωματείου στην απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΗ, τη συμπόρευση δηλαδή με τις ηγεσίες του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και της ΓΣΕΕ, ηγεσίες που χρόνια τώρα έχουν ευθυγραμμιστεί με την κυβερνητική και εργοδοτική πολιτική.

·         Είναι οι ηγεσίες που, όταν οι εργαζόμενοι απεργούσαν, αυτές συνδιαμόρφωναν το σημερινό νομοσχέδιο Χατζηδάκη με την κυβέρνηση.

·         Είναι οι ηγεσίες που χέρι – χέρι με την κυβέρνηση βάλανε την περσινή Πρωτομαγιάτικη Απεργία στις 4 Μάη (μία μέρα μετά το Πάσχα!) κόντρα στις αποφάσεις εκατοντάδων σωματείων, ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων που είχαν αποφασίσει για τις 6/05.

·         Είναι οι ηγεσίες εκείνες που στέλνουν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ – μέλη της διοίκησης του ΕΚΗ στα δικαστήρια. Αλήθεια, τι δουλειά έχει ο σύλλογός μας και οποιοσδήποτε εργαζόμενος να συμπορευτεί με αυτές τις δυνάμεις;

Η θέση των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζόμενων είναι  στον αγώνα και στη συμπόρευση με άλλα εργατικά σωματεία, μακριά από τις δυνάμεις της αδράνειας, της υποταγής και του συμβιβασμού , χαράζοντας τη δική τους αυτοτελή πορεία για δουλειά- μόρφωση  με δικαιώματα, για να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Εδώ βρίσκεται η πραγματική ελπίδα και η προοπτική!

Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10πμ 

στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί