Αίτημα της ΔΑΣ ΕΚΗ για συνεδρίαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου

Αίτημα για συνεδρίαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου απευθύνει η ΔΑΣ ΕΚΗ.

Στο αίτημά της αναφέρει:

Η ΔΑΣ ΕΚΗ καταθέτει αίτημα για συνεδρίαση της Διοίκησης του ΕΚΗ ώστε να οργανώσουμε τον αγώνα μας για την αύξηση του εισοδήματος, εναντια στην σχεδιασμένη απαξίωση της δημόσιας υγείας και των νοσοκομείων καθώς και ενάντια στη φοροληστεία και την ακρίβεια που λεηλατεί το εισόδημα μας.

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, κάθε εργατική και λαϊκή οικογένεια βρίσκονται τους τελευταίους μήνες αντιμέτωποι με ένα εκτεταμένο κύμα ακρίβειας που σταθερά μεγαλώνει. Η ακρίβεια ακουμπά όλα τα είδη καθημερινής κατανάλωσης, τα τρόφιμα, την ενέργεια (ρεύμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο, καύσιμα), τα απλησίαστα ενοίκια και τις δόσεις δανείων που συνεχώς αυξάνουν, τα υπέρογκα έξοδα για τροφεία, για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες που καλύπτουν τις ανάγκες των οικογενειών μας.

Η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις δεν αντιμετωπίζονται με την κυβερνητική κοροϊδία. Τα “ματωμένα πλεονάσματα” για τα οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση, είναι αποτέλεσμα της βαριά φορολογίας που πληρώνουν οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Εμείς που πληρώνουμε το 95% των φόρων βλέπουμε τα χρήματα μας να πηγαίνουν στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που απολαμβάνουν μια προκλητική φοροασυλία την ίδια στιγμή που μεγαλώνουν την εκμετάλλευση στους χώρους δουλειάς.

Ταυτόχρονα η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στην Ουκρανία και στην κατεχόμενη Παλαιστίνη, η αξιοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στη χώρα μας για αυτούς τους σκοπούς, μας ματώνει και οικονομικά. Οι μισθοί μας εξαφανίζονται εν ριπή οφθαλμού, ενώ πληρώνουμε 7 δις ευρώ το χρόνο για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, την αποστολή πολεμικού υλικού, φρεγατών, πολεμικών αεροπλάνων και προσωπικού που εμπλέκουν κι άλλο τη χώρα στον πόλεμο.

Τα νοσοκομεία είναι στα όρια της συντριβής με κλινικές να βάζουν λουκέτο, χειρουργεία να αναστέλλονται, θεραπείες να αναβάλλονται, εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό με ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία των ασθενών και τις συνθήκες εργασίας των υγειονομικών. Πολλές κλινικές (π.χ. Παθολογική Βενιζελείου, Παιδοψυχιατρική ΠΑΓΝΗ) και εργαστήρια κινδυνεύουν με λουκέτο. Χειρουργικές αίθουσες είναι κλειστές λόγω απόλυτης έλλειψης αναισθησιολόγων, ενώ στις λίστες χειρουργείου των νοσοκομείων της Κρήτης περιμένουν πάνω από 9000 ασθενείς. Οι παραιτήσεις γιατρών έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας εξαιτίας της καθήλωσης των μισθών και (κυρίως) εξαιτίας της εντατικοποίησης, που χτυπάει κόκκινο. Υπερεφημέρευση, διπλοβάρδιες, περικοπή ρεπό και αδειών εξουθενώνουν τους συναδέλφους. Τα πρόσφατα παλλαϊκά συλλαλητήρια στην πόλη μας, ενάντια στον κίνδυνο κατάρρευσης του Βενιζελείου αποτελούν έκφραση της αγανάκτησης του λαού μας για τον ολοένα και μεγαλύτερο περιορισμό της πρόσβασής του σε δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Για όλα τα παραπάνω χρειάζεται να οργανώσουμε τον αγώνα των πρωτοβάθμιων σωματείων του ΕΚΗ, του εργαζόμενου λαού της πόλης μας και προτείνουμε:

  1. Την αγωνιστική-απεργιακή συμμετοχή του ΕΚΗ και των σωματείων της δύναμης του, στην Παγκρήτια Κινητοποίηση των υγειονομικών σωματείων για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας 30/11.
  2. Την οργάνωση αγωνιστικής κινητοποίησης ενάντια στην ακρίβεια με αφορμή την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού αρχές Δεκέμβρη.

Για τη ΔΑΣ ΕΚΗ:

Γωνιανάκης Γιάννης

Σαλούστρος Δημόκριτος

Ξημεράκης Γιάννης

Σοφίου Βαγγέλης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί