Με αγωγή κατά του υγειονομικού προσωπικού του Παίδων Πεντέλης που απεργεί απαντά ο Πλεύρης

Ζητά να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία

Με αγωγή κατά του υγειονομικού προσωπικού του Παίδων Πεντέλης που απεργεί ζητώντας να μην ανασταλεί η λειτουργία του για να γίνει εμβολιαστικό κέντρο, απάντησε στα αιτήματα των εργαζομένων ο Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, προχώρησε σε αγωγή με αίτημα να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική. Αυτό που προκαλεί την κοινή λογική είναι ο ισχυρισμός του Θάνου Πλεύρη ότι προχωρά στην αγωγή, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και να εκτελεστούν στο ακέραιο οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί παιδιών κατά του Covid-19 στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Και την ίδια ώρα αφήνει εκτός εφημεριών ένα παιδιατρικό νοσοκομείο που καλύπτει τις ανάγκες της βορειοανατολικής Αττικής, τη Λαυρεωτικής ακόμα και της Εύβοιας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας:

«Αναφορικώς με την κήρυξη 24ωρης απεργίας εν μέσω πανδημίας από ιατρούς στο Παίδων Πεντέλης με απόφαση του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη δόθηκε εντολή να γίνουν όλες οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες για την κήρυξη της απεργίας παράνομης και καταχρηστικής προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και να εκτελεστούν στο ακέραιο οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί παιδιών κατά του Covid-19 στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Έτσι στις 10.30 το πρωί κατατέθηκε αγωγή. Στο Πρωτοδικείο Αθηνών για να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία. Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει εντός της ημέρας»

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου σε συνέλευση που πραγματοποίησαν παρουσία της ΕΙΝΑΠ, αποφάσισαν την απεργία διεκδικώντας τα εξής:

Να συνεχισθεί απρόσκοπτα η συμμετοχή του Νοσοκομείου στο πρόγραμμα εφημεριών του Λεκανοπεδίου Αττικής, δηλαδή καθημερινές εφημερίες 08:00-14:30 και 24ωρη εφημερία κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και δεύτερη Κυριακή του μήνα.

Να συνεχισθεί η λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου με ενδεχόμενη αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών στο μέτρο των δυνατοτήτων μας.

Επισημαίνεται ότι η αναστολή της πλήρους λειτουργίας του Παίδων Πεντέλης για έξι εβδομάδες δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην περίθαλψη χιλιάδων παιδιών καθώς όπως επεσήμανε ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Γιώργος Παπανικολάου με ανάρτησή του, από την 1 Σεπτεμβρίου 2021 και μέχρι σήμερα έχουν γίνει μόνο στο παιδιατρικό τμήμα 1.342 εισαγωγές, εξετάστηκαν συνολικά 11.055 παιδιά εκ των οποίων τα 750 ήταν θετικά σε κορωνοϊό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί