Κοντά στα 10.000 τα θετικά self tests σε μαθητές και εκπαιδευτικούς το πρωί της Τρίτης

Πάνω από 25.000 κρούσματα σε 48 ώρες

Κοντά στα 10.000 νέα κρούσματα κορονοϊού από τα self test στα σχολεία, προανήγγειλε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για 9.700 νέα κρούσματα, μετά τα 15.500 περίπου που καταγράφηκαν χθες. Από αυτά, κάτι παραπάνω από 1.000 αφορούν εκπαιδευτικούς και τα υπόλοιπα μαθητές. Συνεπώς, με το άνοιγμα των σχολείων, σε λιγότερο από 48 ώρες, έχουν καταγραφεί πάνω από 25.000 κρούσματα κορονοϊού.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας ως σήμερα το πρωί υπήρχαν 9.688 θετικά σελφ τεστ. Όπως επισημαίνουν: «Θα ακολουθήσει και 3ο τεστ την Πέμπτη για προσέλευση στο σχολείο την Παρασκευή. Εφαρμόζονται πολλαπλά φίλτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού. Όλοι αυτοί οι έλεγχοι για τον εντοπισμό κρουσμάτων πραγματοποιούνται χάρη στη λειτουργία των σχολείων, ανιχνεύοντας χιλιάδες εν δυνάμει φορείς που διαφορετικά θα κυκλοφορούσαν δίχως να έχουν οποιαδήποτε υποψία ότι μπορεί να μεταδίδουν τον ιό. Η εκπαιδευτική κοινότητα συμβάλλει καθοριστικά στον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί