Ο νικηφόρος αγώνας: Με νέα συγκέντρωση πανηγύρισαν οι διανομείς- Ζήτησαν κατάργηση του νόμου (φωτο- βίντεο)

(φωτογραφία: Μάριος Λώλος)

Συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως πραγματοποίησαν οι διανομείς στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας τους, πραγματοποιώντας μάλιστα και μοτοπορεία.

Παρά τη σημαντική νίκη που πέτυχαν οι διανομείς του e-food, που υποχρέωσαν την εταιρεία να κάνει αορίστου χρόνου τις συμβάσεις τους, οι απεργιακές συγκεντρώσεις του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού και της Συνέλευσης Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκαν κανονικά.

Δείτε: Μεγάλη νίκη των εργαζομένων στην efood: Η εταιρία ανακοίνωσε ότι μετατρέπει όλες τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Κατατέθηκε η τροπολογία για τους διανομείς – Πρώτος υπογράφει ο Αλέξης Τσίπρας

Βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς τον Πρωθυπουργό: Να ληφθούν άμεσα μέτρα για το σύνολο των διανομέων της χώρας

Σ. Βαρδάκης: Η σθεναρή αντίσταση και αντίδραση των εργαζομένων, κουρέλιασε τον Νόμο Χατζηδάκη

Δείτε φωτογραφίες του φωτορεπόρτερ Μάριου Λώλου από τη σημερινή συγκέντρωση

Σε ανακοίνωσή τους τα συνδικάτα αναφέρουν: «Η απεργία μετά την πλήρη αναδίπλωση της εταιρείας (και την αποδοχή των αιτημάτων των σωματείων για συμβάσεις αορίστου χρόνου και λήξη των αυθαίρετων αξιολογήσεων) σηματοδοτεί την απαρχή της επόμενης περιόδου».

Απευθυνόμενα στο υπουργείο Εργασίας τονίζουν: «Από τον αγώνα δρόμου στο δρόμου του αγώνα. Δεν θα αλλάξουμε επάγγελμα, θα αλλάξουμε το επάγγελμα».Remaining Time-0:00FullscreenMute

Αναφέρουν μεταξύ άλλων «Με μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις κερδίσαμε μια ακόμη νίκη κι ενώσαμε όλους όσοι εδώ και δεκαετίες, υποκύπτουν στον φόβο της ανεργίας και τον εκβιασμό της ανασφάλιστης εργασίας με μισά ή καθόλου δικαιώματα. Η e-food μπορεί να προχώρησε σε μια πρώτη δέσμευση – αναδίπλωση ωστόσο, δεν ικανοποίησε συνολικά των εργαζομένων».

«Ο νόμος Χατζηδάκη είναι ακόμη εδώ και η πάλη εναντίον του συνεχίζεται», καταλήγουν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί