Προανακριτική: Εκτός από την εταιρεία δημοσκοπήσεων GPΟ, ο Καλογρίτσας παζάρευε και το κλείσιμο του Documento

Ο εργολάβος φέρεται να παζάρευε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσω του Τάκη Θεοδωρικάκου το κλείσιμο του Documento

Διαβεβαιώσεις πως δεν ήθελε να κλείσει το Documento έδινε ο Χρήστος Καλογρίτσας λίγες μέρες πριν αποχωρήσει από την εφημερίδα, σύμφωνα με sms που αντάλλαζε με τον Νίκο Παππά και κατέθεσε στην Προανακριτική. Ο τότε αρμόδιος υπουργός για ζητήματα που αφορούσαν τον Τύπο κάνει λόγο για πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεθοδεύει το κλείσιμο του Documento δια του Τάκη Θεοδωρικάκου, με τον εργολάβο να το αρνείται και ύστερα από λίγες μέρες να αποχωρεί.

Νέα διάσταση στην ακάματη προσπάθεια οικονομικού «στραγγαλισμού» του Documento από τον πρωθυπουργό δίνουν τα sms μεταξύ του πρώην υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής και του άλλοτε αφερέγγυου για τη ΝΔ εργολάβου. Λίγες μέρες προτού αποχωρήσει από την εφημερίδα, ο Χρ. Καλογρίτσας αντάλλαξε μηνύματα αρνούμενος ότι εκτελεί εντολές Μητσοτάκη – Θεοδωρικάκου με σκοπό να μπει λουκέτο στην εφημερίδα. Ίσως, ήταν την ίδια περίοδο που ο εργολάβος συνάντησε μυστικά τον Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος -θεωρητικά- ερευνούσε τα δάνειά του από την Attica Bank. Έπειτα και όλως τυχαίως, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την εφημερίδα!

Ακολουθεί το περιεχόμενο των sms που κατέθεσε ο μάρτυρας:

Παππάς: Τι γίνεται με την εφημερίδα;

Καλογρίτσας: Νίκο μου! Όλα καλά! Γιατί έγινε κάτι που πρέπει να ξέρω;

Παππάς: Περί κλεισίματος ακούω.

Καλογρίτσας: Αυτά δεν ανήκουν σε μας! Περί νοικοκυρέματος άκουσες τίποτα; Νοικοκύρεμα, όχι κλείσιμο! Νίκο μου! Με το “πρόσεξε” τι εννοείς; Σ΄ αγαπώ.

Παππάς: Αν κλείσει, πρόσεξε.

Καλογρίτσας: Νίκο μου! Εμείς δεν θα την κλείσουμε! Ποιος θα την κλείσει; Οι μόνοι που μπορούν είναι οι δημοσιογράφοι! Ξέρεις κάτι; Επίσης, πάλι ρωτάω: Τι εννοείς “πρόσεξε”;

Παππάς: Εννοώ ότι δεν πρέπει να εκτεθούμε. Βουίζει ο τόπος ότι ο Μητσοτάκης μέσω Θεοδωρικάκου σου έχει βάλει θέμα. Δεν το πιστεύω.

Καλογρίτσας: Τέτοιες δήθεν αμφιβολίες αλλού, όχι σε ΄μένα. Αφού εσύ δεν το πιστεύεις, τι σε νοιάζει που βουίζει; Εξώ, κομματικά πειθάρχησα και πειθαρχώ μόνο στον αρχηγό μας και τον σύντροφο μου Π.

Παππάς: Μπράβο. Άρα, συνεχίζουμε.

Δείτε το έγγραφο:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί