Ειδικό δικαστήριο: Κρίθηκαν «νόμιμα» τα sms

Δεν θα εμφανιστεί τελικά ο Καλογρίτσας

Ομόφωνα το Ειδικό Δικαστήριο με παρεμπίπτουσα απόφασή του δέχθηκε ότι είναι νόμιμο αποδεικτικό μέσο τα επίμαχα sms που παρουσίασε η πλευρά Καλογρίτσα ότι εστάλησαν απ’ τον Νίκο Παππά στον επιχειρηματία, και έκρινε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πλαστότητας, παρά την πρόταση της εισαγγελέως που έκρινε ότι είναι αμφιβόλου αξιοπιστίας.

Επίσης, η εισαγγελέας της έδρας, Όλγα Σμυρλή, πρότεινε τη διαβίβαση των πρακτικών της δίκης στη δικαιοσύνη σχετικά με τους ισχυρισμούς της γραμματέως του Χρ. Καλογρίτσα για «τσάντες και φακέλους με χρήματα που έφυγαν από το γραφείο του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα προς το ΣΥΡΙΖΑ».

Στο μεταξύ, οι δικηγόροι του επιχειρηματία γνωστοποίησαν στο δικαστήριο ότι δεν θα προσέλθει να απολογηθεί ο κ. Καλογρίτσας, όπως του παρέχει τη δυνατότητα αυτή ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, ενώ αρχικά είχε πει ότι θα προσέλθει να καταθέσει.

Κατόπιν αυτού σε δήλωσή του ο κ. Καλογρίτσας αναφέρει τα εξής:

«Από την πρώτη μέρα της έναρξης της διαδικασίας σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα είχα δηλώσει ότι θα «είμαι παρών στο Δικαστήριο Σας για να πω την αλήθεια. Η αλήθεια θα περάσει από το Δικαστήριό Σας» είχα πει. «Η αλήθεια και μόνο η αλήθεια».

Από αυτή τη θέση είμαι αμετακίνητος. Και με αυτή τη θέση πορεύτηκα εγώ και οι συνήγοροι μου έως σήμερα ενώπιόν σας. Είναι απόφαση ακριβής τιμής για μένα.

Στη διάθεση του σεβαστού Σας Δικαστηρίου υπάρχουν οι μαρτυρίες, υπάρχουν τα έγγραφα, υπάρχουν όλα όσα έχω πει στην ανάκριση, υπάρχουν όλα όσα έχω πει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Πάνω απ’ όλα υπάρχουν τα ίδια τα πραγματικά περιστατικά, των οποίων την ύπαρξη κανένα επικοινωνιακό τερτίπι δεν είναι ικανό να αμφισβητήσει.

Χθες, αλλά και σήμερα, δια των συνηγόρων μου, σας ζήτησα να εξετάσετε οι ίδιοι το κινητό μου τηλέφωνο. Για να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι ορισμένα από τα πραγματικά περιστατικά.

Τι άλλο μου μένει; Τίποτε έως αυτή τη στιγμή. Γιατί, «όλα περνούν, μόνο η αλήθεια μένει».

Η δίκη διεκόπη για τις 6 Φεβρουαρίου, οπότε αναμένεται η πρόταση της εισαγγελέως.

Εισαγγελέας Eιδικού Δικαστηρίου: Αμφίβολη η εγκυρότητά των SMS που εμφάνισε ο Καλογρίτσας

Ως «αμφίβολη» χαρακτήρισε την εγκυρότητα των SMS που έχει προσκομίσει στο Ειδικό Δικαστήριο η πλευρά του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, η εισαγγελέας της έδρας Όλγα Σμυρλή, καταθέτοντας την άποψή της επί της ένστασης των συνηγόρων υπεράσπισης του Ν. Παππά και της πραγματογνωμοσύνης που κατέθεσε την Τρίτη ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης.

Πρόκειται για  την πραγματογνωμοσύνη ιδιώτη, ο οποίος εξέτασε τα έξι SMS που προσκόμισε η πλευρά Καλογρίτσα, τα οποία όπως ισχυρίζεται τα είχε ανταλλάξει με το Νίκο Παππά και αμφισβητεί τη γνησιότητά τους λέγοντας ότι «φέρουν αλλοιώσεις».

Η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου, Όλγα Σμυρλή, επισήμανε τη μη νόμιμη και μη ορθή αποτύπωση του περιεχομένου των SMS, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να βεβαιωθεί η γνησιότητα προέλευσης των γραπτών μηνυμάτων, ενώ κάποια από αυτά έχουν υποστεί αλλοιώσεις.

Η Εισαγγελέας τόνισε ακόμη ότι το δικαστήριο δεν έχει βεβαιότητα περί της γνησιότητας των συγκεκριμένων στοιχείων και πρότεινε την ανάγνωσή τους ως απλά ιδιωτικά έγγραφα, με δεδομένη πάντα την αμφίβολη εγκυρότητά τους.

Εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου: Διαστρεβλώθηκαν τα λεγόμενά μου για τη γραμματέα Καλογρίτσα

Για «διαστρέβλωση» έκανε λόγο η εισαγγελέας της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου, Όλγα Σμυρλή σχετικά με το ότι φέρεται να ζήτησε να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης από το Ειδικό Δικαστήριο στην Εισαγγελία προκειμένου να ερευνηθούν τα όσα ανέφερε η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα στην κατάθεσή της ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου.

Όπως σημείωσε η ίδια: «Αυτό που ζήτησα είναι να πάνε αρμοδίως και υπευθύνως να τα καταθέσουν. Αυτό είπα. Να μην έχουμε εδώ τέτοιες… Οποιεσδήποτε πολιτικές αντιπαραθέσεις, αλλού. Να πάνε αρμοδίως να τα καταθέσουν, να μην τα λένε εδώ για να λέγονται και να δημιουργούνται εντυπώσεις». Κάτι στο οποίο την επιβεβαίωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Για να συμπληρώσει λίγο αργότερα η κυρία Σμυρλή: «Ποιος ο λόγος που επελέγη το Ειδικό Δικαστήριο να ειπωθούν αυτά τα πράγματα; Και μάλιστα μετά από τόσα χρόνια».

Να σημειωθεί ότι η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση για σύμφωνα με την οποία «η εισαγγελέας της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου ζήτησε τη διαβίβαση των πρακτικών της δίκης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για να ερευνήσει την υπόθεση». Όλα αυτά και στον απόηχο των αποκαλύψεων Τσίπρα για τους παρακολουθούμενους από την ΕΥΠ.

Μαντζουράνης στο Ειδικό Δικαστήριο: Η ΝΔ έσπευσε να υιοθετήσει τα ψεύδη της γραμματέως Καλογρίτσα

Λάβρος κατά της ΝΔ εμφανίστηκε σε δήλωσή του ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του Νίκου Παππά και ειδικότερα ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης, σχετικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΔ διαστρεβλώνοντας την τοποθέτηση της εισαγγελέως του Ειδικού Δικαστηρίου, αλλά και για το γεγονός ότι έσπευσε να υιοθετήσει όσα κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο η γραμματέας του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα. Ένα πρόσωπο σε βάρος της οποίας κατέθεσε μήνυση ο Νίκος Παππάς.

Όπως ανέφερε ο Γιάννης Μαντζουράνης, «ορθώς η κυρία εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να διαβιβαστούν στον αρμόδιο εισαγγελέα τα πρακτικά της δίκης για να ελεγχθούν τα μυθεύματα, που εμφανίστηκαν ως γεγονότα τα οποία συνέβησαν προ πολλών ετών και εισφέρονται στο δικαστήριο ως γεγονότα για να δημιουργήσουν ψευδείς, εσφαλμένες και συκοφαντικές εντυπώσεις σε βάρος στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΣΥΡΙΖΑ».

«Η Ν.Δ. και όσα φιλικά προς αυτή Μέσα έσπευσαν να υιοθετήσουν τις ψευδείς τοποθετήσεις συγκεκριμένης μάρτυρος, νομίζω ότι σύντομα θα μετανιώσουν ακριβά για αυτή τη στάση τους» τόνισε ακόμη ο Γιάννης Μαντζουράνης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί