«Καρφώνει» την κυβέρνηση ο Εξαδάκτυλος: «Η δική μας απόφαση ήταν για δύο τεστ την εβδομάδα στα σχολεία»

Πρωτοβουλία της κυβέρνησης όπως φαίνεται ήταν η απόφαση τα δύο self test την εβδομάδα στους μαθητές των σχολείων όλης της χώρας, όπως αποκάλυψε το πρωί της Δευτέρας μιλώντας στο ANT1 ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής των ειδικών Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Η δική μας απόφαση ήταν για δύο τεστ την εβδομάδα» ξεκαθάρισε και σημείωσε ότι στις αρχικές συζητήσεις οι ειδικοί ζητούσαν ένα self test και ένα rapid test την εβδομάδα.

Η δήλωση αυτή του κ. Εξαδάκτυλου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα λεγόμενα της κυβερνητικής εκπροσώπου, Αριστοτελίας Πελώνη η οποία μόλις την περασμένη Πέμπτη κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ανέφερε χαρακτηριστικά πως η «μείωση του αριθμού των self test σε ένα την εβδομάδα στα σχολεία είναι εισήγηση της Επιτροπής».

Η ξαφνική απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει τα self tests στα σχολεία την ώρα που το ένα τμήμα κλείνει μετά το άλλο λόγω της συνεχούς εμφάνισης κρουσμάτων δημιουργεί ερωτήματα.

Από την πλευρά της η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή ισχυρίστηκε ότι η εισήγηση για δύο self tests αφορούσε μόνο την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες την πρώτη εβδομάδα. Όπως είπε στον ΑΝΤ1, μετά η «εισήγηση της επιτροπής ήταν για ένα self test την εβδομάδα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί