Η αλλαγή στις συνθήκες αποθήκευσης του εμβολίου της Pfizer που συστήνει ο ΕΜΑ

Θα διευκολύνει τον χειρισμό σε κέντρα εμβολιασμού σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση

Το σφραγισμένο φιαλίδιο του εμβολίου των Pfizer/BioNtech, το οποίο έχει απομακρυνθεί από συνθήκες κατάψυξης, μπορεί να συντηρηθεί σε θερμοκρασίες ψυγείου (2-8 βαθμούς Κελσίου) έως ένα μήνα, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Η επιτροπή για τα ανθρώπινα φάρμακα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (CHMP) συνέστησε αλλαγή στις εγκεκριμένες συνθήκες αποθήκευσης του εμβολίου Comirnaty για την αντιμετώπιση της COVID-19 που αναπτύχθηκε από την BioNTech και την Pfizer, η οποία θα διευκολύνει τον χειρισμό του εμβολίου σε κέντρα εμβολιασμού σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο ΕΜΑ συμπληρώνει ότι αυτή η αλλαγή παρατείνει την εγκεκριμένη περίοδο αποθήκευσης του μη ανοιγμένου αποψυγμένου φιαλιδίου στους 2-8 ° C (δηλ. σε κανονικό ψυγείο μετά την απομάκρυνση από συνθήκες κατάψυξης) από πέντε ημέρες σε ένα μήνα (31 ημέρες), όπως αναφέρει ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Η αλλαγή εγκρίθηκε μετά από αξιολόγηση πρόσθετων δεδομένων μελέτης που υποβλήθηκαν στον EMA από τον κάτοχο της άδειας κυκλοφορίας. Η αυξημένη ευελιξία στην αποθήκευση και το χειρισμό του εμβολίου αναμένεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στον σχεδιασμό και τον εφοδιασμό των κρατών-μελών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί