Σήμερα η συζήτηση από τις “Ρωγμές” για τη συμμετοχή των πολιτών στην ΤΑ

Ο ιστότοπος «ΡΩΓΜΕΣ» http://rogmeshra.blogspot.com/ χώρος ιδεών διαλόγου και δράσης, οργανώνει ανοικτή εκδήλωση-συζήτηση για τον τοπική αυτοδιοίκηση σήμερα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019 και ώρα 7.00 μ.μ. στην Ανδρόγεω, αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης με θέμα:
«ΓΕΙΤΟΝΙΑ – ΔΗΜΟΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Θεσμοί, συμμετοχή, ανάπτυξη»

Με εισηγητές τους: Ανηψιτάκη Αντώνη, πρώην περιφερειακό σύμβουλο, Λυμπεράκη Πέτρο, περιφερειακό σύμβουλο και Οικονομάκη Φανούρη πρώην δήμαρχο Ρούβα.
Η τοπική αυτοδιοίκηση ως ο θεσμός που βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη, ζει και αναπνέει από τη συμμετοχή και αντίστοιχα επηρεάζει καταλυτικά τη ζωή των ανθρώπων καθημερινά.
Στην ιστορική διαδρομή της δραστηριοποίησης και χειραφέτησης των κοινωνιών, το αίτημα για αυτονομία της τοπικής αυτοδιοίκησης από την εκάστοτε κεντρική εξουσία καταλαμβάνει κεντρικό ρόλο.
Ποιο περιεχόμενο όμως μπορεί να δοθεί σε αυτήν την κοινωνική ανάγκη; Πως μπορούν να οργανωθούν οι τοπικές κοινωνίες και ποια ζητήματα είναι αυτά, από τη «λακούβα» μέχρι τη διαχείριση των φυσικών πόρων, των δημόσιων αγαθών και της εξουσίας, που έχουν κεντρική θέση σήμερα στη μετεξέλιξη της ζωή μας, μπροστά στις προκλήσεις της νέας εποχής;
Καλούμε, προσκαλούμε και προκαλούμε σε μια ανοιχτή συζήτηση, τους πολίτες, τους φορείς, τις δημοτικές κινήσεις, τα δημοκρατικά κόμματα, τα κινήματα, να συμμετέχουν και να τοποθετηθούν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί