«Η διαδικασία εξελίσσεται σε φιάσκο – παρωδία»: Εξώδικο του Καλογρίτσα στην Προανακριτική

«Βατερλώ γελοιότητας»: Ο βασικός μάρτυρας της ΝΔ αποκαλεί την διαδικασία φίασκο και παρωδία

Εξώδικο στην Προανακριτική Επιτροπή απέστειλε ο Χρήστος Καλογρίτσας, χλευάζοντας ΝΔ – ΚΙΝΑΛ παρά το μπαράζ πολιτικών εξυπηρετήσεων υπέρ του. «Η κοινοβουλευτική διαδικασία εξελίσσεται σε φιάσκο – παρωδία» αναφέρει ο άλλοτε αφερέγγυος εργολάβος, απαιτώντας να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματά του.

Ο εργολάβος ζητά -με δηκτικό και απαιτητικό τρόπο- να πληροφορηθεί «τα κίνητρα και τους λόγους» που οδήγησαν την Επιτροπή να αποκλείσει από τη λίστα μαρτύρων τα μέλη της οικογένειας Χούρυ, Σάμερ και Φουάντ, οι οποίοι είναι οι ιδιοκτήτες του λιβανέζικου κατασκευαστικού κολοσσού, CCC.

Παραθέτει δε e-mail του Φουάντ Χούρυ με αναφορές στον «Λευκό Οίκο» και στην “White Porscha”, ρωτώντας ειρωνικά τα μέλη της Προανακριτικής: «Αν δεν κληθεί ο αποστολέας του εν λόγω ηλεκτρονικού μηνύματος, {…} από ποιον άραγε αναμένει η Επιτροπή σας να αποσαφηνίσει τα κομβικά σημεία, τα οποία έχουν πολιτικό “ειδικό βάρος” και παραπέμπουν σε πολιτικά πρόσωπα;».

Μάλιστα, προσθέτει: «Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, αυτή η παράλειψη είναι τόσο προκλητική, ώστε γεννώνται ευλόγως σκέψεις σχετικά με το ποια ήταν τα κίνητρα και οι λόγοι που υποκίνησαν την εκδήλωση αυτής».

Χαρακτηρίζει εξίσου προκλητική τη μη κλήση του Σάμερ Χούρυ, γεγονός που -κατά την άποψή του- δημιουργεί δεύτερες σκέψεις. «Πράγματι η Επιτροπή σας θα πρέπει να απαντήσει στους Έλληνες πολίτες και στους αναγνώστες των πλείστων όσων δημοσιευμάτων για τον ¨Λευκό Οίκο¨ και την ¨White Porscha¨ αλλά και τους συντάξαντες (τα δημοσιεύματα), για ποιον λόγο επέλεξε να μην καλέσει τους άνω κομβικούς μάρτυρες» σημειώνει ο Χρ. Καλογρίτσας, στέλνοντας έμμεσο μήνυμα στον εκδότη των «Παραπολιτικών», Γιάννη Κουρτάκη, η εφημερίδα του οποίου έχει αφιερώσει πολλά πρωτοσέλιδα για τις καταθέσεις του άλλοτε αναξιόπιστου εργολάβου με τα βοσκοτόπια.

Οι απαιτήσεις Καλογρίτσα

Ο Χρ. Καλογρίτσας απαιτεί με το εξώδικο που απέστειλε στην Επιτροπή όχι μόνο να κληθούν «κατά προτεραιότητα» οι Σάμερ και Φουάντ Χούρυ, αλλά υποδεικνύει και το πώς θα πραγματοποιηθούν οι καταθέσεις τους. Συγκεκριμένα, ζητά την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή του με τον Σάμερ Χούρυ, ενώ αιτείται και την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του Φουάντ Χούρυ με τον συνεργάτη του, Κυριάκο Τόμπρα. «Άλλως είναι ηλίου φαεινότερον και όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η άνω κοινοβουλευτική διαδικασία εξελίσσεται σε φιάσκο – παρωδία» ξεκαθαρίζει.

Ποιοι καθόρισαν τη λίστα μαρτύρων;

Η λίστα μαρτύρων της Προανακριτικής Επιτροπής καθορίστηκε κατά τη δεύτερη συνεδρίαση, η οποία διεξήχθη σε κλίμα έντασης. Η κυβερνητική πλειοψηφία από κοινού με το ΚΙΝΑΛ αποφάσισαν να αποκλείσουν από τη λίστα μαρτύρων τον γιο του Χρ. Καλογρίτσα, Ιωάννη – Βλαδίμηρο, και κατέστησαν πρώτο μάρτυρα τον συνεργάτη του εργολάβου, Κυριάκο Τόμπρα, και όχι τον πρωταγωνιστή της υπόθεσης, Χρ. Καλογρίτσα. Στη λίστα μαρτύρων που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, εντοπίζονται τα ονόματα δύο στελεχών της λιβανέζικης κατασκευαστικής, CCC. Πρόκειται για τους Αντ. Λιανό στέλεχος και Μισέλ Σαάντ. Ωστόσο, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ -που είχαν αγαστή συνεργασία και στην Προανακριτική κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου- έλαβαν την απόφαση να μην καλέσουν κανέναν μάρτυρα από την πλευρά της λιβανέζικης εταιρίας, προκαλώντας την σφοδρή αντίδραση του Χρ. Καλογρίτσα.

«Βατερλώ γελοιότητας»

Με μία σκληρή ανακοίνωση, η εισηγήτρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Θεοδώρα Τζάκρη, επισημαίνει ότι ο Χρ. Καλογρίτσας μέσω της εξώδικης διαμαρτυρίας του:

α) κάνει υποδείξεις για τις εργασίες της Προανακριτικής αναφορικά για τους μάρτυρες που πρέπει να κληθούν και τον τρόπο της εξέτασής τους,

β) κάνει συστάσεις και υπαγορεύει «γραμμή» στην ΝΔ,

γ) χαρακτηρίζει την Επιτροπή φιάσκο και παρωδία.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «η προσπάθεια του Χρ. Καλογρίτσα να υποκαταστήσει την Προανακριτική Επιτροπή, υποδεικνύοντας μάρτυρες που πρέπει να εξεταστούν, ενώ ο ίδιος αποφεύγει να καταθέσει, είναι καταφανώς αντιφατική, παράλογη και κινείται στο όριο της γραφικότητας».

Μάλιστα, η κ. Τζάκρη κρίνει ότι συγχρόνως η καθοδήγηση της ΝΔ από τον εργολάβο αποδεικνύει το μέγεθος της σκευωρίας, την ανεπανόρθωτη έκθεση και τον διασυρμό της πλειοψηφίας και μαζί με αυτήν και βασικών κοινοβουλευτικών θεσμών. «Η διαδικασία στην Προανακριτική θα αποδειχτεί το Βατερλώ της γελοιότητας των εμπνευστών της» καταλήγει.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο βασικός μάρτυρας της ΝΔ αποκαλεί την διαδικασία φίασκο και παρωδία

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην προανακριτική δήλωσαν αναφορικά με το εξώδικο Καλογρίτσα: «Μας γνωστοποιήθηκε σήμερα η από 13-4-2021 ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ, ΑΙΤΗΣΗ & ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ του Χρήστου Καλογρίτσα προς την Προανακριτική με την οποία, πριν καν καταστεί μάρτυρας ο ίδιος ως βασικός πρωταγωνιστής της υπόθεσης, εφόσον η πλειοψηφία δίνει αγώνα εντός αυτής για να βγάλει από το ντεκόρ το κεντρικό πρόσωπο και χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα προς τούτο, προβαίνει στα εξής:

► κάνει υποδείξεις για τις εργασίες της Προανακριτικής αναφορικά για τους μάρτυρες που πρέπει να κληθούν και τον τρόπο της εξέτασής τους
► κάνει συστάσεις και υπαγορεύει «γραμμή» στην ΝΔ και
► χαρακτηρίζει την Επιτροπή φιάσκο και παρωδία

Από όλους διαπιστώνεται ότι η διαδικασία της προανακριτικής είναι μια απέλπιδα προσπάθεια για δημιουργία εντυπώσεων χωρίς ίχνος αποδεικτικού υλικού για την στοιχειοθέτηση οποιασδήποτε κατηγορίας εναντίον του Νίκου Παππά. Η δε προσπάθεια του Χρήστου Καλογρίτσα να υποκαταστήσει την Προνακριτική Επιτροπή, υποδεικνύοντας μάρτυρες που πρέπει να εξεταστούν, ενώ ο ίδιος αποφεύγει να καταθέσει, είναι καταφανώς αντιφατική, παράλογη και κινείται στο όριο της γραφικότητας.

Το γεγονός δε ότι συγχρόνως ο ίδιος ανέλαβε την καθοδήγηση της ΝΔ για τις πρωτοβουλίες που αυτή πρέπει να αναπτύξει αποδεικνύει το μέγεθος της σκευωρίας και την ανεπανόρθωτη έκθεση και τον διασυρμό της πλειοψηφίας και μαζί με αυτήν και βασικών κοινοβουλευτικών θεσμών καθώς και της ίδιας της Προανακριτικής Επιτροπής την οποία χαρακτηρίζει φιάσκο και παρωδία. Η διαδικασία στην Προανακριτική θα αποδειχτεί το Βατερλώ της Γελοιότητας των εμπνευστών της.»

Σε πανικό η ΝΔ: Απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι στο εξώδικο Καλογρίτσα

Χωρίς καν να αναφέρουν τη λέξη «εξώδικο», τα μέλη της ΝΔ στην Προανακριτική απαντούν στην αξιωματική αντιπολίτευση και όχι στον Χρήστο Καλογρίτσα, ο οποίος τους χλευάζει και τους υποδεικνύει ποιους μάρτυρες πρέπει να καλέσουν στην Επιτροπή.

Σε κρίση βρίσκεται η κυβερνητική πλειοψηφία μετά το εξώδικο του Χρήστου Καλογρίτσα στην Προανακριτική, με το οποίο εκφράζει απαιτήσεις και υποδείξεις σε σχέση με τη «γραμμή» που πρέπει να ακολουθήσουν ΝΔ – ΚΙΝΑΛ.

Με δήλωσή τους, τα μέλη της ΝΔ στην Προανακριτική επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για πανικό και έκδηλη ανησυχία. Αποφεύγουν ακόμα και να εκφέρουν τη λέξη «εξώδικο», κάνοντας λόγο για «αιτήματα των μαρτύρων προς εξέταση».

Χωρίς καν να αναφέρουν τη λέξη «εξώδικο», τα μέλη της ΝΔ στην Προανακριτική απαντούν στην αξιωματική αντιπολίτευση και όχι στον Χρήστο Καλογρίτσα, ο οποίος τους χλευάζει και τους υποδεικνύει ποιους μάρτυρες πρέπει να καλέσουν στην Επιτροπή.

Σε κρίση βρίσκεται η κυβερνητική πλειοψηφία μετά το εξώδικο του Χρήστου Καλογρίτσα στην Προανακριτική, με το οποίο εκφράζει απαιτήσεις και υποδείξεις σε σχέση με τη «γραμμή» που πρέπει να ακολουθήσουν ΝΔ – ΚΙΝΑΛ.

Με δήλωσή τους, τα μέλη της ΝΔ στην Προανακριτική επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για πανικό και έκδηλη ανησυχία. Αποφεύγουν ακόμα και να εκφέρουν τη λέξη «εξώδικο», κάνοντας λόγο για «αιτήματα των μαρτύρων προς εξέταση».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί