Εξώδικο στον Αδ. Γεωργιάδη από τον Κ. Βαξεβάνη για τα ψεύδη περί μη αθώωσης του δημοσιογράφου στη δίκη με τη σύζυγο Στουρνάρα

Εξώδικο στον Άδωνη Γεωργιάδη για τα ψεύδη τα οποία έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter, μετά την αθώωση του Documento στη δίκη με τη σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα, απέστειλε ο Κώστας Βαξεβάνης. Πρόκειται εξάλλου για κάτι το οποίο ο υπουργός του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνει κατά σύστημα, λόγος για τον οποίο στην εξώδικη δήλωση περιλαμβάνονται και παλαιότερες συκοφαντικές δηλώσεις του σε βάρος του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento, για άλλα θέματα.

Ο απερχόμενος υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της ΝΔ, ανέφερε συγκεκριμένα λίγες ώρες μετά την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου, απαντώντας σε tweet άλλου χρήση, ότι «το δικαστήριο έκρινε ότι ήταν απλή δυσφήμιση και όχι συκοφαντική, δηλαδή ότι δεν είχαν δόλο (σ.σ. οι δημοσιογράφοι), όμως βάσει του νέου ποινικού κώδικα το αδίκημα αυτό έχει παραγραφεί, άρα παύει η ποινική δίωξη. Αυτό με συγχωρείτε, αλλά δεν είναι αθώωση». Ο κ. Γεωργιάδης, ασφαλώς γνώριζε ότι όσα ανέφερε ήταν ψευδή. Η αλήθεια εξάλλου είναι μία και αναντίρρητη: ότι οι κατηγορούμενοι δημοσιογράφοι Κώστας Βαξεβάνης και Βασίλης Ανδριανόπουλος κρίθηκαν αθώοι για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Σε αντίθεση με τους ψευδείς ισχυρισμούς του αντιπροέδρου της ΝΔ, δεν κρίθηκε ποτέ ότι οι δημοσιογράφοι τέλεσαν το αδίκημα της απλής δυσφήμισης. Αντιθέτως –για να καταστεί απολύτως σαφές και για τους πλέον δύσπιστους- απαλλάχτηκαν ομόφωνα και με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση για το αδίκημα για το οποίο κατηγορούνταν.

Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης, συνεχίζοντας τα ψεύδη, απάντησε σε επισήμανση του Κώστα Βαξεβάνη, ότι προτίθεται να καταθέσει σε βάρος του αγωγή, ότι «σε μένα οι απειλές σας δεν πιάνουν. Σε άλλους αυτά. Αυτή είναι η πληροφόρηση που έχω, όταν δημοσιευθεί η απόφαση θα δούμε ποιος έχει δίκιο. Έγραψα, κρίθηκε ότι υπήρχε ‘’συκοφαντική δυσφήμιση’’, όχι όμως ότι αυτά που γράψατε είναι αλήθεια. Άλλωστε η κ. Νικολοπούλου έχει αθωωθεί για όλα αυτά όπως σίγουρα γνωρίζετε». Φυσικά ο απερχόμενος υπουργός είχε γράψει ότι «το δικαστήριο έκρινε ότι ήταν απλή δυσφήμιση», πράγμα το οποίο παρέλειψε να αναφέρει στην απάντησή του στον εκδότη του Documento.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί