Γ.Γ. Τουρισμού Κ. Λούλης: Το κράτος δεν είναι ασφαλιστική να αποζημιώνει εργαζόμενους και επιχειρήσεις (βίντεο)

Με ωμό κυνισμό ο Γενικός γραμματέας Τουρισμού, Κώστας Λούλης αναφέρθηκε στην έκκληση επιχειρηματιών και εργαζομένων του κλάδου για οικονομική στήριξη: «Πρέπει όλοι να καταλάβουν, εργαζόμενοι και επιχειρήσεις, πως δεν είναι το κράτος μια ασφαλιστική εταιρεία που καλύπτει όλους τους κινδύνους και θα αποζημιώσει τους πάντες.

Xωρίς προγραμματισμό κινείται η κυβέρνηση Μητσοτάκη και στο ζήτημα του τουρισμού την ώρα που ο κλάδος όπως όλα δείχνουν θα βιώσει το πιο δύσκολο καλοκαίρι των τελευταίων δεκαετιών. Όλες οι προβλέψεις να κάνουν λόγο ακόμη και για 80% πτώση στην τουριστική κίνηση αλλά και για κίνδυνο εκατοντάδων λουκέτων σε ξενοδοχεία και ταξιδιωτικά πρακτορεία, όμως κανένα σχέδιο για την στήριξή τους δε φαίνεται να έχει εκπονηθεί.

Ο Γενικός γραμματέας Τουρισμού, Κώστας Λούλης, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ1 ήταν αποκαλυπτικός: «δεν είμαι προφήτης να σας πω τι θα λέμε μετά από ένα ή δυο μήνες» όταν ρωτήθηκε για το σχέδιο της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση του τουρισμού.

Ενώ με τη φράση που χρησιμοποίησε “πηγαίνουμε βήμα-βήμα επί του ζητήματος, βλέποντας και κάνοντας ουσιαστικά” κατέδειξε ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός στο υπουργείο Τουρισμού.

Με ωμό κυνισμό απάντησε και στην έκκληση επιχειρηματιών και εργαζομένων του κλάδου για οικονομική στήριξη, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει όλοι να καταλάβουν, εργαζόμενοι και επιχειρήσεις, πως δεν είναι το κράτος μια ασφαλιστική εταιρεία που καλύπτει όλους τους κινδύνους και θα αποζημιώσει τους πάντες.

Είναι επιχειρηματίες και υπάρχουν κάποια ρίσκα. Η χρονιά αυτή είναι μια χρονιά σαν έχει γίνει πόλεμος, θα είναι κάτι καλύτερο από ότι ήταν η δεκαετία του 1940″.

Με πληροφορίες από left.gr, avgi.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί