Ο τελευταίος επιζών μιας φυλής βρίσκεται στα δάση του Αμαζονίου και προστατεύεται από το κράτος (Βίντεο)

Ένα εξαιρετικά σπάνιο βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση της Βραζιλίας σχετικά με τους ιθαγενείς πληθυσμούς της χώρας.

Στο βίντεο φαίνεται καθαρά ένας μυώδης άνδρας περίπου 50 ετών να κόβει ένα δέντρο χρησιμοποιώντας ένα τσεκούρι. Ο ίδιος, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ζει μόνος του στον Αμαζόνιο εδώ και 22 χρόνια αφότου τα μέλη της φυλής του δολοφονήθηκαν. Είναι γνωστός ως «ο πιο μοναχικός άνθρωπος του κόσμου».

Το βίντεο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο εδώ και μερικές ώρες και ήδη δεκάδες άνθρωποι το έχουν κοινοποιήσει στα social media.

Η Funai, μια υπηρεσία στη Βραζιλία που μελετά τη ζωή των ιθαγενών πληθυσμών, εκτιμά πως ο άνδρας ποτέ δεν έχει επικοινωνήσει με κανέναν έξω από τη φυλή του, για την οποία επίσης δεν είναι γνωστό ούτε το όνομά της, ούτε η γλώσσα την οποία χρησιμοποιούσαν τα μέλη της.

Τα ΜΜΕ της χώρας τον αποκαλούν συχνά «Ινδιάνο της Τρύπας», γιατί από εκεί που περνά αφήνει συχνά λάκκους, πιθανότατα για να παγιδεύσει εκεί ζώα ή για να κρυφτεί.

Μέλος της Funai δήλωσε στα διεθνή μέσα ενημέρωσης πως ο μοναχικός άνθρωπος είναι πολύ καλά στην υγεία του, ενώ διατηρεί φυτείες παπάγιας και καλαμποκιού. Μια άλλη γυναίκα που σχετίζεται με την υπηρεσία ανέφερε πως ο ίδιος δείχνει λίγο φοβισμένος επειδή θεωρεί τον κόσμο ως ένα πολύ επικίνδυνο μέρος.

«Κατά κάποιον τρόπο δε γνωρίζουμε τίποτα γι’ αυτόν. Αλλά είναι ένα σύμβολο αυτού που χάνουμε – αυτής της τρομερής ανθρώπινης διαφορετικότητας», ανέφερε η ίδια.

Σε δημοσίευμα του BBC αναφέρεται πως η Funai είχε τραβήξει το εν λόγω βίντεο από το 1996 και τώρα το έδωσε στη δημοσιότητα γιατί θέλει να αποδείξει πως ο άνθρωπος αυτός υπάρχει ακόμα.

Γενικά θεωρείται πως τα περισσότερα άτομα από τη φυλή του αποδεκατίστηκαν τη δεκαετία του 1970 και 1980, αφότου κοντά στον τόπο που ζούσαν κατασκευάστηκε ένας μεγάλος αυτοκινητόδρομος και αυξήθηκε έτσι η ζήτηση της γης για επιχειρηματικούς σκοπούς.

Οι αγρότες εξακολουθούν να θέλουν διακαώς το συγκεκριμένο κομμάτι της γης. Ο μοναχικός άνθρωπος απειλείται επίσης από τους άνδρες που φρουρούν με όπλα την περιοχή για τους κτηνοτρόφους βοοειδών. Το 2009 άλλωστε μέλη της ομάδας Funai που βρισκόταν εκεί απειλήθηκαν έντονα μετά από τα πυρά που δέχτηκαν από αγνώστους.

Σε γενικές γραμμές, το τροπικό δάσος του Αμαζονίου φιλοξενεί τις πιο περίεργες φυλές από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, τονίζει η οργάνωση Survival International. Από την επαφή με τον έξω κόσμο τα μέλη των φυλών αυτών μπορούν να κινδυνεύσουν εξαιτίας ασθενειών που οι άνθρωποι στον πολιτισμένο κόσμο αντιμετωπίζουν με φάρμακα.

HuffPost Greece με πληροφορίες από BBC

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί